fredag 31 oktober 2008

Min nya partner

Jag har en ny partner...

tisdag 28 oktober 2008

Snön faller å vi med den...


Tittar ut genom fönstret. Första snön singlar ner...
Och första snögubben tittar fram!

fredag 24 oktober 2008

Stockholm Marathon får klara sig utan mig

Innan jag anmäler mig till Stockholm Marathon 2009 gör jag en titt i kalendern.
Leendet stelnar. Stockholm Marathon samma helg som Kid 1 ska konfirmera sig.
Vad är väl en bal på Slottet…Nu måste jag snabbt hitta ett nytt mål. Får bli Tjejmilen 2009 som jag redan är anmäld till.
Först ska jag gå ner 1 kg – upp till 10 gånger – sen ska jag leta aktuella tävlingar efter nyår…

Har kommit igenom en stor del av min projektledarkurs.
Hade telefonmöte med min kursledare idag. Nu kommer ett stort arbete med att sammanställa egna erfarenheter, göra en självutvärdering samt förbereda mig på certifieringsprovet. 20 november blir det informationsdag i Stockholm. Hoppas svärmor har bokat in mig som övernattare den 19:e? När jag sen skriver provet i Januari är jag väl värd ett hotell – med tanke på att vi varslade 20 personer igår så får vi väl se…Bilindustrin är i gungning.

Veckans träning:
Måndag VILA
Tisdag 10 km distans, medelhårt
Onsdag Löpband 9 km. 12 km/h
Torsdag 8 km snabbdistans
Fredag VILA
Lördag Ska hitta på något roligt löp-pass. Kidsen är hos farfar..
Söndag Blir not ett roligt löp-pass till…

söndag 19 oktober 2008

Jakttider

Det är inte bara i älgskogen jakten pågår. Tar ett steg ut på dörrmattan för att hämta morgontidningen. Känner en knöl under foten. Utan att titta ner förstår jag att jag har trampat på Mozarts byte från nattens jakt. Tittar ner. En råtta utan huvud! Finns bättre sätt att starta en helg på. Råttan åker snabbt iväg. Ser att dörrmattan är i behov av att bytas ut innan den faller i småbitar. Helgens inköp blir en ny fin dörrmatta som det står Välkommen på. Intet ont som för något gott med sig.

Städar hela huset på förmiddagen.

Tar en skön höstpromenad med Krögaren och Kid 1.

Kid 2 stalljour med bästisen hela dagen.
Vi köper pizza och sallad till middag. Tjejerna åker till stallet för sista skiftet och jag ser skenet från deras pannlampor när de kommer cyklande tillbaka sent på kvällen.

Blev inte mycket till träning i helgen. Nu när allt är som vanlig igen efter semestern lovar jag mig själv att träna flitigt fram till jul för att tappa några kilon. Sen blir det kvalitetsträning efter nyår.
Nästa inköp blir ett löpband. Återkommer om det snart...

tisdag 14 oktober 2008

Vardag igen

Lördag: 10 km medeldistans
Söndag: 10 km terräng medel
Måndag: VILA (promenad 1 timme)

Med tanke på extrakilona från semestern har jag riktigt flyt i steget ändå.

Ju Jutsu för Kid 1 har äntligen börjat igen. Nu är han stor och får träna med de stora grabbarna 2 ggr i veckan. Bra kondition, koordination och träning i självförsvar. Är lite sugen att börja själv...

Kid 1 lagade och serverade falukorv och stuvade makaroner till familjen! Disken då? -Den kan du få ta...

Vi hade en skadad katt i Söndags som bara låg och inte ville äta. Veterinären kunde, efter att ha rakat bort lite hår, konstatera att det nog rörde sig om ett ormbett. Efter en pencillinspruta är han som en ny katt igen! Även om lite försiktig ute - vågar inte gå för långt från huset.

onsdag 8 oktober 2008

Hårda träningspass

Sista dagen på beachen för ett tag framöver blev...
Uppvärmning=Crabsalad y una cupa vino blanco...
Långpass=En Sangria på beachen.
Nerjoggning=Ett glas vitt vin på balkongen
Stretching=Promenad till restaurangen
Nedvarvning=En Irish Coffee på Alfredos
Tur att det bara är semester en gång...

I dag har vi åstadkommit följande vitsar:
Älg badade. Blev ren.
Tom drack öl. Blev full.
Lars trasslade in sig. Blev Knut.

Nu längtar vi efter Mozarts varma kurrningar.

lördag 4 oktober 2008

Tjuvtitt i verkligheten

Jag älskar dofterna här! Jag är så avslappnad, lugn och ner i varv. Går som en drottning och köper färskt bröd varje morgon. Krögaren gnolar på visor hela dagarna och allt är bara sååå bra.
Vi tar dagen som den kommer och vi gör så lite som möjligt. (fast det blev en mil på löpbandet igår också...50 min...).
Sitter här Lördag morgon och insuper den underbara morgonluften från balkongen. Idag ska jag och Kid2 åka på El Rancho så hon får rida en timme.
Igår kväll, när vi satt på Abbeys och tog en Irish coffee efter middagen fick Krögaren flera samtal på mobilen från festsugna människor där hemma som ville till hans bar och undrade in det var öppet. Då insåg jag att det finns en verklighet också. Oh shit, jag vill inte alls åka hem. Jag vill vara kvar en månad till.

fredag 3 oktober 2008

Hyllning till Lisra boyz

This is a celebration to the Lisra family. We have had the traditional dinner with Acke on the Wok Buffé house at Eroski with lots of food, beer and red wine and we wish that You all could have been here. We had a wonderful evening and enjoyed the good company. Karin was also with us. Before the dinner we where invitied to Casa Lisra for a glass of wine to the Ladys and a whiskey to the Boyz. (Soda and candy for the Kidz of course).
Johan can be safe, we followed the old man back to Acke road and he put all the keys into the right holes so we could se that he got home safe and in good condition before we walked home to Casa Melin. We are just sad that the son of Acke didn´t join us this year. We wish You and Your sun a joyful vacation here next week instead - Let´s plan better 2009 so we can be together then. We also missed the Melin-Mother this year. But we can´t get everything everytime. We could get spoiled. We are playing "Ensamma Sussi" on the computer - Guess You have heard it Johan? Muy Bien! Hasta pronto! Or sôm I säg hör dag i Törrevieja: - Una cupa vino blanco, por favor!

onsdag 1 oktober 2008

Spanien är ett land där man dansar Tango...

Efter några dagars "Sverigeväder" (dock 20 grader) har den spanska solen äntligen återkommit och allt är som det ska vara. För åttonde året i rad tillbringar vi vår semester i Torrevieja. (Höstsemester är priset man får betala för att vara gift med en Krögare, men kan det vara bättre? )
Tack mor och far för att vi får låna Er fina lägenhet - Vi har i alla fall bidragit med en diskborste och ett "groggbord" den här gången.
Vi gör så lite som möjligt. Äter och dricker och tänker inte på vågen - det springer vi av oss på älgjakten! (Krögaren har faktiskt köpt 10-kort på "Gymetmedutsiktövermedelhavet" så helt ute e vi inte...)
Årets uttryck (förra året: "han har ingen mun") är "Per-Erik". Vi har fullt sjå att hålla Kid 1 från kinesgroggarna och Kid 2 läser en spännande bok som handlar om Angelica. Mellan läxorna förstås! Hon har fått Hello Kitty byxor på marknaden så hon är nöjd en vecka framöver.

De sedvanliga vykorten till Bengan & Co är skrivna och nu sitter vi och njuter på balkongen innan middagen. Jodå, Elvis har varit här också. Krögaren bjuder på restaurang varje dag - vad mer kan en kvinna begära...?

Nu gick Karin och Lillemor på Flamencohuset.

Syrsorna spelar...livet är enkelt...

Hasta Lugeo!