måndag 22 september 2008

Fixarhelg

Fredag: Lovat Kid 2 att åka till hästarna så jag springer som en skållad råtta på jobbet för att kunna sluta tidigare. De två gamlingarna på gården har fått åka till Trapalanda. Två mindre att mocka till. Fredagsmys. Trött. Det är Marknad på byn och Krögaren har fullt upp hela helgen.

Lördag: Äntligen sol! Och lite värme! Backträning uppe i berget 8x100 m + 10 km jogg. Känns bra. Jag är stark! Jag och Kid 1 lämnade bröd på Marknaden till skolreseförsäljningen. Sen en tur till närmaste stad och fixade en grej till senare happening. Kid 2 med kusin var på Marknad och gjorde slut på pengar. Kid 1 köpte en snygg jacka senare på Marknaden.
Jag krattade lite, klippte gräset, tog in utemöbler och fixade en massa saker som ska göras innan semestern. Köpte pizza till kidsen på kvällen. Kusin sov över. De var uppe sent...

Söndag: Första frostnatten. Långpass kl 09-11 ca 20 km. Härligt höstväder. Städade lite och fortsatte greja med pass, resebevis och började packa så smått...Lyssnade på Kid 2 när hon sjöng i kyrkan.

Hämtade dator och lite annan info hos M&P.

Totalt antal sprungna km denna vecka: 64.

Om jag skriver det på min blogg får det bra effekt: Jag tänker gå ner 10 kg och jag börjar NU!!
Har gjort några försök tidigare i år som liksom har kommit av sig men nu är det slut på sötebrödsdagarna. Kniven på strupen. Syftet är att bli lättare i springsteget!
Och må bra förstås! Jag ser det som en Julklapp till mig själv! Wish me good luck.

torsdag 18 september 2008

Blivande konfirmand i huset

Måndag morgon: Snabbdistans 7 km. Helkroppsmassage på kvällen - Härligt!
Tisdag: Terräng elljusspår 14 km. Helt slut. Svårt att andas. Kass i magen när jag kom hem. Frös som en tok. Sjuk eller slutkörd eller ovan vid kylan (typ 4-5 grader ute..)? Kröp ner under en filt och drack te.
Onsdag: Vilodag för säkerhets skull men fullt frisk. Konfirmationsupptakt med Kid 1.
Fullt upp inför semestern nästa vecka. Blev klar med den första grundläggande kursen i Projektledning och fick ett fint diplom! Heja mig! Nu går jag vidare med förberedelse inför certifiering och får med mig en bok om projektpsykologi från min kursledare att ha som semesterlektyr i solstolen...

måndag 15 september 2008

Bra träningsvecka

Fredag = Vilodoag (om man räknar mocka-bära vatten-packa hö till 7 hästar som vila..?). Skön fredagkväll.
Lördag förmiddag: 10 km distans. Födelsedagsfest på kvällen hos mamma och pappa. Vilda diskussioner som vanligt hos Don Corleones maffia.
Söndag förmiddag: Långpass 17-18 km i härligt höstväder. Grundlig stretch. Kid 2 på Mamma Mia (igen!!).

fredag 12 september 2008

Naturlig intervall


10 km löpning elljusspår terräng. Härligt!
"Naturlig intervall" som min far säger.
Intervall i naturen.

Kid 2 klippte fick kort lugg och den blev svart - i några dagar! Snyggt!

onsdag 10 september 2008

Long distance runner


Tvåtimmarslångpass direkt efter jobbet. Kid 1 har laddat ner 11 nya låtar och när benen börjar kännas tunga efter en timme är det härligt med musik i öronen. Var irriterad och helt ur form när jag började men när jag kom hem var jag lycklig igen. Sprang nere vid älven och upp i skogen vid elljusspåret i en härligt frisk höstskog. Inser att jag har det bra med naturen så nära.
Senare tog vi en tur med nya bilen.

tisdag 9 september 2008

Just another manic monday

7 km snabbdistans måndag morgon innan jobbet. Känns lätt!
4 km jogging efter jobbet i regnet.

måndag 8 september 2008

Ett år närmare 40...

Firade min 36-årsdag med att ta en promenad upp på berget med Kid 1.
Stel i benen sen gårdagen.
Studerade resten av dagen.

söndag 7 september 2008

Tävling

Började Lördag med att byta linser vilket medförde ett migränanfall. Tog tabletter direkt men även om det blev bättre snabbt så kände jag av det resten av dagen. Sprang Kyrkspringet 8 km. Tänkte på att hitta flyt och hållning. Nu kändes det bättre i kroppen än på Tjejmilen. Första 6 km på asfalt kyrkrundan och sen sista 2 km på elljusspåret. De sista km var lite sega på annat underlag. Sprang i mål på 35:06 som blev en 4:e plats. 3:e tjejen sprang förbi mig när det var 2 km kvar och jag hann nästan ikapp henne - 4 sekunder ifrån ett pris...Får träna på spurten till nästa gång...Som alltid blir man endorfinhög hela dagen efter en tävling och jag skuttade fram. Synd att jag inte tävlade mer i sommar. Nästa sommar ska jag vara i bättre form.
GRATTIS till Spader Madame som sprang också. Jag beundrar dig att du har kommit igång. Keep on running!

fredag 5 september 2008

Det är mörkt nu kl 5 på morgonen

Snabb distans kl 5 på morgonen.
Vad gör man inte för sin dotter när man har lovat att mocka stallet efter jobbet.
Antal km: 7
Tid: ca 35 min (glömde klockan - hade väl inte vaknat riktigt)
Bra inför lördagens tävling.

torsdag 4 september 2008

Afrikanska rytmer

Vi har hälsovecka på orten och jag provade på AFRIKANSK DANS för första gången!
Tänk att ha SÅ ROLIGT samtidigt som du motionerar!!
Va - har det redan gått en timme?! Svetten rann och jag kom på mig själv med ett leende på läpparna när jag promenerade hem. Det smakade väldigt mycket mer så det är definitivt inte sista gången.
En helgkurs sammanfaller med det datum jag åker till Spanien. Får hoppa med nästa tillfälle istället.

onsdag 3 september 2008

Tung i benen

Lätt distans 10 km i härligt ljummet höstväder.
Benen är stela och kroppen är tung.
Försöker strama upp hållningen och springa stolt.
Stretching är ett måste nu.

måndag 1 september 2008

Men nästa år....

Tid Tjejmilen 2008: 48.24. En stor besvikelse för en som brukar springa fortare. Märkte att det var betydligt fler tjejer runt mig i banan i år och att många sprang förbi mig. Får skylla på en
förkylning i kroppen eftersom jag kände av halsen och frös som en tok på lördagkvällen. Eller så är det åldern som tar ut sin rätt...? Nej, bara att bryta ihop och komma igen!
Mitt MÅL är 40 minuter och jag har idag tagit beslutet att jag ska göra allt jag kan för att nå det målet 2009. Henriettas Träningsblogg börjar med en VILODAG för att kroppen ska återhämta sig och bli 100% frisk. Ska hjälpa Kid 2 i Stallets Café hela kvällen så det passar bra. Får bli lite skön stretch till kvällen.
ETT STORT TACK till min svärmor och sponsor som år ut och år in står ut med att jag springer Tjejmilen. Kan inte bli bättre när hon bor bredvid Gärdet. Mitt humör är inte det bästa på tävlingsdagen men hon håller i och hejar med friskt humör.
Mamma och Pappa ska också ha ett stort tack. De är mina chaufförer den här helgen och det har verkligen blivit en riktigt trevlig tradition. Men Pappa - nästa år....då luktar det PR.