torsdag 29 maj 2008

Sanningar

Har sett att Loppanlej hann före mig i utmaningen men här kommer mina sanningar i en rasande fart och med en hel del känsliga avslöjanden - utmana det den som törs!

3 namn jag går under:
Henrietta
Mario
Pottimor

3 saker som jag har på mig:
Beiga ”bekvämchinos” för att jag cyklar till jobbet
7 år gammal vigselring
Svarta hipsters

3 saker som skrämmer mig:
Oprovocerat våld
Rida över broar
Mindre respekt, ansvar, empati och trygghet i samhället

3 sanningar om mig:
Jag får en skostorlek större när jag dricker rött vin och näsan har en tendens att domna bort
Jag älskar naturella nötter av alla de slag
Jag har en smalgarderob och en tjockgarderob. Befinner mig just nu i tjockgarderoben på god väg mot smalgarderoben. Jag vägrar att slänga smalgarderoben och strävar efter att en dag få slänga bort tjockgarderoben men den håller sig krampaktigt kvar. Sanningen ligger väl någonstans utanför garderoben där jag letar efter känslan att duga som jag är och att vara tacksam för allt jag har.

3 saker jag verkligen vill ha:
Lycka – så klart!
En trädgårdsmästare
En städerska

onsdag 28 maj 2008

Tömning

Kolhydrattömning pågår i dagarna tre. Huvudet gör ont. Kroppen orkar nästan inte lyfta upp sig själv. Frivillig utmaning. Har fått en utmaning av Spader Madame också - spännande!
Strålande härligt väder och prognosen säger +27 i Stockholm på Lördag. Längtar efter att få springa runt djurgården igen. Älskar den staden.
Jag och Krögaren har börjat grundmåla plankor. Det är dags att byta ut vindskivorna på huset.
Kid 1 har kört med sin nya cykel i en crossbana så hela kedjesystemet är paj. Bra utgångsläge inför 5-milsturen med skolan nästa vecka. Får väl se om Grannen kan bedöma hur stor åtgärden blir för plånboken.

tisdag 27 maj 2008

Konflikt är nyttigt

Henrietta är impulsiv.
Henrietta vågar stå för vad hon tycker.
Alla uppskattar inte detta.
Intressant, men konfliktfyllt.
Henrietta kapitulerar och tar bort ett inlägg som kan verka stötande.
Det är dock valfritt att läsa bloggar och jag är den jag är så jag kan inte lova att stötande material aldrig kommer åter men jag kan ju välja mina ord.

måndag 26 maj 2008

Mors Dag

Måste vara en bra mor tänker jag när jag får kaffe på säng och fyra (!) paket av mina barn.
Så här på söndag kväll och i efterhand är jag mycket tacksam för att den här dagen gick så bra som den gjorde. Efter joggingrunda med Kid 2 på cykel bredvid åkte vi ner till hästarna.
Kid 2 hade ridit klart, jag hade mockat klart och vi skulle avsluta med en liten tur i skogen innan vi gick tillbaka till stallet, så jag gick bredvid. Vi såg en björk över stigen som var i perfekt höjd för ett hopp, vilken lycka! Helt hjärnsläpp (kommer jag på i efterhand) går jag över en träbro och Kid 2 tvekar men går efter. Det är precis som ödet hade bestämt att vi bums skulle över den där bron. Vi rider ju alltid över såna broar med islandshästarna. Men (i efterhand) inser jag att de hästarna är tränade för det. Nästan över blir hästen rädd för en buske och får för sig att vända, vilket resulterar i att bakbenen åker ner i bäcken under bron. Häst och ryttare blir liggande i den djupa bäcken. Förtvivlad Kid 2 kommer upp men hästens bakben är kvar och sjunker djupare. Jag tar den snabbaste springturen jag har gjort i hela mitt liv till Erik och som av en ingivelse är två hästkunniga tjejer där just idag. Tillsammans får vi, efter något som känns som evigheter, upp hästen ur diket. Erik fick några sparkar. Hästen ser pigg ut, vi duschar med varmt vatten och sätter på honom dubbla täcken. Alla lever och allt gick bra.
I bilen på väg hem, när chocken har lagt sig, inser vi vad som hade kunnat hänt och jag ryser. Jag ältar och ältar och kan inte förstå hur jag kunde vara så dum. Känner mig nog som han som körde in i bron i Stockholm med båt och raserade den totalt. Det är bara att inse att det var ett misstag av en helt orutinerad stallmockare. När man har med så stora djur att göra måste man ha en oerhörd respekt. Jag har lärt mig en läxa och jag glömmer aldrig denna dag. Kid 2 har också lärt sig för livet och vi är så tacksamma att det här gick så bra. Vi fick i alla fall årets första dopp i ett dyngstinkande dike. Var helt slut på kvällen och dagen avslutades med att kompostpåsen brast i hallen när jag skulle gå ut med den. Gott luktande kompost över hela hallmattan. Majs är svårt att plocka upp. Har nu lärt mig att hela behållaren följer med ända ut nästa gång. Tänk vad mycket man kan lära sig på en enda dag. Tror att jag måste börja i terapi. Eller, vad är en kompostpåse när man nyss har räddat ett hästliv?

Somnade någon gång efter midnatt eftersom jag låg och ältade: varför, varför….

söndag 25 maj 2008

Little miss Sunshine

Gullpluttarna kom hem från sommarstugan vid 10-tiden. Då var redan stora kaffekoppen och morgontidningen avklarad för länge sen. De hade provat nya båtmotorn till Zeb, badat bastu och tagit årets första bad!

Joggade med två cyklande barn vid min sida. Lätta ben! Hann tyvärr inte bli av med ”de sista fem” innan Maraton men nu är det så nära så nu får det bära eller brista. Blir några kilon till att kånka runt på de fyra milen bara….men till nästa år igen….

Årets första gräsklippning avklarad. Valde klipparen som främjar både miljö, kondition och hörsel. Rensade och klippte bort gräs. Skickade upp Kid 1 på stegen för att såga av några kvistar på björken. Han får väl visa att han har börjat styrketräna! Satte mig ner nöjd och glad för att njuta av den fina trädgården.

Såg ”Little miss sunshine” med Kid 2 på Canal +. Jättebra film som får en att återigen tänka på att allt inte behöver vara perfekt för att man ska bli lycklig.

Melodifestivalskväll. När tittarna får rösta har tävlingen spårat ur. Nu vann en ryss som inte kunde sjunga engelska. Charlotte kanske är för perfekt? Christer Sjögrens ”I love Europé” kanske hade klarat sig bättre?

fredag 23 maj 2008

Fest på gång

Det fnittras i korridoren. Det gapskrattas i korridoren.
Det tisslas och det tasslas. Årets firmafest är på gång.
Vilken blir årets skandal? Slipper vi bli portade i år?
Frågorna är många. Svaren kommer på måndag.

onsdag 21 maj 2008

Hur svårt kan de va?

Skulle bli långpass men vaderna knöt sig och gjorde jätteont.
Fick räcka med en mil. Jodåsåatt…det här blir nog jättebra till nästa helg…när jag ska springa över fyra. Men jag ger inte upp så lätt. Jag ska klara det. Jag kan. Jag är tuff.

Förhörde Kid 1 på spanskaläxa. Verkar som det vi pratade om på utvecklingssamtalet har givit effekt. Springtur även för honom och sen kom Sören och började installera studion.

Kid 2 direkt från stallet till agility med bästisen. Kom inte hem förrän 21.45 till sina föräldrars fasa. Alltförsent för en liten flicka en måndagkväll.

Tillbringade tisdag förmiddag hos ”klarar-mig-inte-utan-favorit-frisören”
Hade med mig önskebild och jag måste faktiskt säga: Det blev bättre än originalet! Än finns det hopp.
Krögaren bjöd på laxfilé och wokgrönsaker till lunch. Hur bra kan det va?
Avslutade min lyxdag med helkroppsmassage. Benen knådades rejält inför stundande mara. Bokade in en tid måndagen efter Maraton också. Kan behövas.
Te och sista avsnittet av Andra avenyn avslutade dagen. Hur svårt kan de va?

måndag 19 maj 2008

Kung Bores återbesök

Ställde väckarklockan på tidig lördagmorgon och laddade för arbetsdag med ridklubben. Rensning av rabatter från kl 08 till 16.
Sjuttonde Maj (Gratulerer med Dagen svärmor!). Tittar ut. Va?! Snö överallt! Arbetsdagen inställd och framflyttad. Kan inte somna om igen.
Förra helgen satt jag i solstolen och nu är det full vinter igen. Man tror inte sina ögon.
Heeela dagen vräker snön ner. Fåglarna är helt förvirrade. Träden knäcks ty de orkar inte bära den tunga snön. Fyra mil söderut har det kommit ännu mera så vi får tydligen vara glada.
Efter den långa kalla vintern och vi äntligen får hänga undan vinterkläderna har jag inte alls lust att ta fram dem igen. Mitt psyke klarar inte den här prövningen. Vill inte titta ut. Vill bara dra täcket över mig och deppa.

Egentligen skulle vinklubben ha ätit sill ute vid sommarstugan och vi skulle sova över där.
Nu blir det också inställt. Vi tar beslutet att glödsteka sillen hos Malla istället eftersom Berit ändå har handlat fisken. Alltså får Krögaren skjutsa ner ett gäng vinkvinnor till Malla på kvällen. Vi äter så vi spricker och vinglasen fylls ständigt på. Skönt att dränka sina vädersorger i gott vin! (och öl till sillen förstås…). Vi pratar högre och högre, skrattar som vanligt och har en väldigt trevlig kväll. Får skjuts hem ända fram till dörren. Kan inte somna. Zappar på TV:n. Porrfilm!! Byter snabbt kanal….Vilka är människorna som väljer att vara med? Måste bara vara för pengarnas skull? Ser inte ut som dom njuter på riktigt. Okej då, jag erkänner, jag bytte kanal efter kanske 60 sekunder...Tror att det var i tonåren senast som jag och några klasskompisar tjuvtittade på porrfilm. Funderar på hur man förklarar för sina barn. Tonåringen har väl säkert sett något liknande redan. Dom vet alltid mer än man tror. Hoppas bara han förstår att man inte kan göra så där med vem som helst utan att fråga först…ööhh…nog dags att lägga sig.

Söndag morgon. Huvudet gör sig påmint om gårdagens nöjen. Shit också. Det här rimmar inte med min Maratonuppladdning. Men vi hade ju så kul. Börjar skylla ifrån mig och känner ångesten. Bara att bita ihop och ta nya tag imorgon. Den planerade sista tremilsturen innan loppet får flyttas fram till imorgon istället…Idag blir det int nå, men i morron – då klämmer vi! Tar i alla fall en promenad med Krögaren och Kid 1.
Kid 2 och bästisen rider. Hon har fixat morfar som chaufför.

Då vi bor granne med Kid 1:s lärare tar vi det inplanerade utvecklingssamtalet imorgon en dag för tidigt i form av hembesök istället. Nu blir det betyg från nästa termin. Då gäller det att skärpa till sig och visa lite mer ansvar. Nu är det slut på leken och dags att visa vad man går för. Det är coolt att plugga och vilja vara bra!

fredag 16 maj 2008

Neongrönt




Tog ut flexsaldo och följde Kid 2 till frissan.
Det ska vara neongrönt nu!

Hon har själv bestämt att bilderna får visas...


torsdag 15 maj 2008

Må bäste man vara kvinna!

Konsulterna på besök igen för att hjälpa oss bli bättre.
Första intrycket kom när jag hörde att de undrade varför det inte fanns några kvinnor i ledningsgruppen. –Det brukar bli aktuellt först när VD:n skiljer sig…
Där blåste han sina chanser att vinna mitt förtroende. Bakom varje man står en förvånad kvinna. Må bäste man vara kvinna!
Lyckta dörrar skapar dock oro bland personalen och vi undrar vad som pågår. Flera börjar söka andra jobb för säkerhets skull och funderar på ny karriär. Efter många år av trygghet är det nyttigt att någon kommer och rör om i grytan. Förändring är bra.

Missar sångavslutning för Kid 2 på grund av samverkansmöte på skolan. Krögaren är på plats.
Jag som huvudklassombud och rektorn har dragit igång ett projekt ”trygga föräldrar – trygga barn” med grundorden Ansvar, Empati, Respekt och Trygghet. Vi hade bjudit in tre inspiratörer från olika samhällsgrupper som skulle prata utifrån dessa ord; en från polisen, en från idrottsföreningen och en tredje som fick representera pensionärerna i samhället men som också har en stor erfarenhet inom många områden i samhället(även min pappa!). Jag och rektorn var lite oroliga för hur det skulle bemötas av deltagarna men efteråt var vi lyckliga när vi såg hur stort engagemang det skapade hos föräldrar och lärare. Det här kommer verkligen bli bra. Arbetet fortsätter och vi tänker oss en temavecka och en årlig träff till hösten. Spännande!
Smörgåstårta från Annas.

Var är tanten från förr? Dagens mormor ropar in skor på nätauktion till barnbarnet. Här är senaste fyndet direkt från USA som Kid 2 kommer vara garanterat ensam om. Endast originalet duger. Tack mormor!

onsdag 14 maj 2008

Utvecklingssamtal

Här handlar det inte om att ha svårt att lära sig i skolan.
Här är det på topp i varje ämne.
Här är målen istället visa ödmjukhet och inte ha så bråttom.
Här är den oroliga mamman som funderar över hur vi ska uppnå målen.

tisdag 13 maj 2008

Dit där rosor aldrig dör


Det är så mycket jag skulle vilja ha sagt.
Nu är det för sent.
Du hann inte vara pensionär länge.
Vi reste till USA tillsammans för många år sedan. Överallt drog vi med oss ett prov på bagagerumsmatta till nya Jeep Cherokee som vi skulle visa Chrysler. Vi var finklädda och skulle göra allt för att behålla Chrysler som kund efter en tid med nedåtgående trend. Vi åkte "trafikare" längs gatorna i New York.
Jag tänker på dig när jag minns den resan och det gör ont i mig.
-Bra Ragnar!, som du brukade säga när jag gjort något bra.
Tack för att du fanns. Jag har lärt mig mycket av dig genom åren.
Hoppas att du sitter och spelar saxofon på ett moln i himlen och mår bra.

måndag 12 maj 2008

Cool

Jag och Kid 2 till kyrkan på Konfirmation för Ronja. Konfirmationen som är kyrkans ritual för att kliva in i vuxenvärlden. Nästa år är det dags för Kid 1.
Jag kramade om mina gudföräldrar från Rönninge som är uppe hos mamma & pappa i helgen. Som vanligt har de letat murklor och jag avslöjade ett ställe som jag såg under ett långpass.
Tvillingen alltid lika stilfull. Hur gör man för att se så cool ut?

Provade nytt recept Falukorv a la thai till lunch. Allt med cashewnötter är gott…men Kid 2 undrar varför jag måste göra så konstiga recept.
-Kan du inte göra lite normal mat.
-Vad är normal mat då?
-Ja, som köttbullar och mos till exempel.
-OK. Då gör jag det till dig.
-Vad bra mammsen. Jag älskar dig!

Kidsen på marknad sista dagen.

En timme på eftermiddagen gick åt till årets sådd i pallkragarna. Kid 2 hjälpte till. Dill, persilja, sallad, kattgräs, basilika och koriander tror jag att det blev.

Skjutsade Jeppe till stationen för återresa hem till Karlstad. Två nöjda och trötta killar.

Hämtade Kid 1 hos hästarna och hjälpte travaren putsa lite seldon inför travet i Rättvik imorgon.

Mozart sprang under huset med en fågel i munnen när vi parkerade bilen hemma…därmed fick jag svar på varför han inte har ätit upp sin mat på senaste tiden.

Lugn söndagkväll med fix inför ny vecka. Krögaren trött efter en sömnlös helg.

söndag 11 maj 2008

Marknad

Marknad. Årets näst största händelse i byn. Alltid Pingsthelgen.
Barnens ögon tindra likt julaftonsstjärnor. Här ska handlas!
Traditionsenligt hämtar vi Jeppe som kommer med bussen och lika traditionsenligt sover kusinen hos Kid 2. Så för tredje året i rad har jag fyra barn i huset. Jag myser när jag ser hur kul de har! Lite problem dock för en kvällstrött moder att hålla sig vaken lika länge som de vill vara uppe.

Skjutsade brödpåsar till försäljning lördag morgon. Kid 1 är tonåring och skäms lite för sin mor och därför blir jag hemskickad när det inte gått alltför många minuter. Tonåringar sköter sig bäst själva utan överbeskyddande mödrar. Kid 2 med kusin är på hugget och stormar ut bland marknadsstånden lika tidigt på morgonen.

Tja, vad gör man när barnen är på ”fritids”: Långpass? 30 km? OK. Så får det bli. Sprang på samma ställe som någon har sett en björn på tidigare i veckan. Sannolikheten att jag krockar med en är ändå rätt liten så jag vågar. Sist jag såg en älg satte jag personligt rekord i springa snabbt och jag undrar om jag skulle drabbas av stora björnfrossan. Sprang utan MP3 idag och hörde göken. Värmen och solen fick drickan att gå åt snabbt i vätskebältet. Helt slut i benen. Stretch på gräsmattan hemma.
Återhämtningsdryck till lunch passar bra då jag slipper laga lunch till barnen. Vi har ju
privilegiet att ha en Krögare i familjen. Kid 2 njuter dock av lunch på Sibylla istället då hon har längtat efter det länge. Vid tvåtiden pratar jag med Kid 2 och då är det inte många kronor kvar av hela helgransonen. Kjol, skärp, slips och gudarna vet allt. Själv blir jag yr av att bara titta på karusellerna och ligger hellre hemma i trädgården och njuter av solen. Kid 1 är mer ekonomisk (äldre förstås) och sparar lite.

Cyklar ner på byn ändå och köper kvällstidning, blomma till Ronja imorgon och så förstås sponsrar jag klassresan och köper bröd. Dock inte vårt eget.

Kid 1 och Jeppe ringer på kvällen och har ätit pizza till middag.
–Mamma, får en till kompis sova här?
–Nej, det är ingen koloniverksamhet på vår gata. Klart slut. End of discussion. (Hade det varit Kid 2 hade hon blivit skitsur och tyckt att jag är en dålig mamma. Vem hon har fått det ifrån? Mig själv kanske? Brukar vara ett mönster).

Tar en cykeltur till och njuter av sommarvärmen. Eftersom Krögaren jobbar näst intill dygnet runt ser jag förstås bara familjer som sitter och myser och grillar som doftar. Måste därför ringa till Krögaren och säga puss, glad pingst och jag älskar dig när jag kommer hem från cykelturen.
Jag och tjejerna äter middag och ser finalen på Körslaget. Heja Mora och Team Cans!
Senare får jag åka och hämta hem två nöjda killar.

fredag 9 maj 2008

Äntligen vuxen

Jag har idag, plötsligt, vid 35 års ålder, lagt av med ögonfransböjartången som jag använt sedan tonåren. Kände bara att varför står jag och använder den här saken dag efter dag år efter år?
Jag ser det som ett tecken. Ett tecken på mognad.

torsdag 8 maj 2008

Styrka, kraft och mod

Värst vad dagarna flyger iväg! Jag som ska vara i nuet och ta vara på varje dag för idag kommer aldrig mer tillbaka.
Vi har ett underbart härligt sommarväder ute och det kommer att hålla i sig hela veckan. Precis som ett sommarlov när man var liten – evigt, härligt och soligt. Javisst är solen stärkande!

Information från VD att 20 personer på golvet varslas.
Under mina 15 år har det bara pekat spikrakt uppåt men nu är det slut på sötebrödsdagarna. Kanske dags att börja fundera på ny karriär? Stämningen inte på topp i korridorerna. Men den här gången kan vi tjänstemän pusta ut då en gallring redan har gjorts bland oss. Hoppas bara att vi inte blir så kostnadsjagande så vi som får vara kvar kommer att jobba ihjäl oss. Sjukskrivning är största kostnaden. Ja, ja, det löser sig alltid. Man ska sluta oroa sig i onödan.
Hä ååårn säg, som vi brukar säga här uppe.

Var med Kid 2 till tandläkaren för att följa upp de två tänder som drogs ur tidigare. Specialist från Mora kollade bettet och bedömde att kalla om två år igen när det har växt till sig lite. Ser ut att behöva korrigeras lite med tandställning. Och hennes moder tycker man ska passa på att få allt medan det är gratis. Gratis är gott.

Byns värsta byfåne och byns näst värsta byfåne satt i väntrummet. Och sen jag. På samtal. Det kändes bra. Det är dags. Dags för förändring. Rannsakning och gå vidare. Det här bli nog väldigt bra. Känner styrka, kraft och mod komma smygande...

Avslutade dagen med ett långpass (”bara” 20 km idag…). Känner styrka, kraft och mod komma smygande...

måndag 5 maj 2008

Doften av nybakat bröd

Krögaren öppet fredag kväll och natt. Kid 1 cyklade dit och lyssnade på Olles soundcheck. Sen såg vi på Olle i TV när han söker plats i Ugglas band. Lovande. Krögaren hem på natten. Vi låg och pratade och kunde inte sova. Precis när jag somnade om väcktes jag av grannens musikspelande dunk i husväggen. Tid: ca 05.00…

Skön lördag morgon med tidning och stora kaffekoppen. Sen ner till Stallet. Kid 2 vill bums sköta om SIN häst så vi nästan bråkade om vem som skulle mocka hans box. Men OK, sånt ska uppmuntras, så hon fick mocka till SIN häst. Följde med och promenerade stora skogsrundan över en mil. Calippo sprang nog dubbelt så långt eftersom Kid 2 red red fram och tillbaka från mig hela vägen. Hon sjöng och skrek för att hålla älgarna borta. Calippo var rejält svettig och njöt av duschen efteråt.
Vi var hungriga som vargar (tur att vi inte såg någon gråben i skogen) när vi kom hem.
Snabb dusch, lite piff, och sen iväg och firade Kungens födelsedag på baren. Vi uppvaktade med kalsonger från Bäckmans, chockladkartong och tårta. Mamma och Pappa kom in och sjöng Tiotusen röda rosor (Kungens favoritsång) och hade med sig en bukett röda rosor. Fick nästan tårar i ögonen själv när jag såg hur rörd Kungen blev av den uppvaktningen. Sann glädje i ögonen. Mormor och Kid 2 bevakar högsta bud på Tradera. Kid 2 wants Converse. Oroliga mamman låter dem hållas, så länge inte totalpriset överskrider butikspriset 599,-…och tänker på stundande marknadshelg som alltid brukar göra hål i plånboken.

Vi firade också Mozart idag på hans 3-årsdag! Kokt laxfilé trodde vi skulle bli en höjdare, men se det dög inte till vår kräsna katt. Lyxräkor är dock ett säkert kort och det hade vi förstås också hemma.
Kid 2 sov över hos bästisen. Nu vill hon börja med fotboll och agility också (vid sidan av det redan fullspäckade schemat). Kid 1 håller sig lugn och trivs bäst hemma. Hans föräldrar försöker på alla sätt och vis hitta på aktiviteter. Men jag trivs bättre här, under min korkek, där jag kan sitta i lugn och ro, och lukta på blommorna.
Vi föräldrar bestämmer att konstnärstalang hos Kid 1 och sångrösttalang hos Kid 2 ska uppmuntras ännu mera.
Vi såg på Körslaget och hoppas förstås på att Mora ska vinna då vi bor i samma landskap.
Som distans till all misär och allt elände vi matas med i media känns det befriande med den härliga kravlösa underhållning som Körslaget erbjuder. Hoppas att programmet kan ge en uppsving för körsång och den gemenskap, glädje och sammanhållning den ger.
Världen behöver det idag.

Söndag morgon: En mil löpning känns löjligt kort. Belöningen heter kaffe, smörgås och Falukurirens helgkryss. De lediga dagarna har gått fort och när jag väl kommer ner i varv vill jag gärna vara ledig en vecka till. Då Travaren är i Torrevieja blir det extra många turer till Stallet för att ge en liten hjälpande hand. Kid 2 med bästis körde Calippo på långtur.
Läskiga tanten var ute och jag fick komma och möta dem på väg hem så hon inte skulle komma och skrämma dem. Med vältränad Calippo känns travlicens nära. Sen tävling…
Jag kan i alla fall en sak - mocka. Kände mig nöjd och belåten när jag stängde dörren till Stallet och åkte hem.

Härligt vårväder. Nu börjar det bli grönt. Påskliljor och tulpaner slår ut. Våndas dock över att behöva damma av gräsklipparen. Ser på den med en slags hatkärlek. Det är du och jag i sommar babe. Men det räcker väl med en gång i veckan va..?

Hjälpte Krögaren att bära ner bord och stolar till uteserveringen. Fem smala trappor så ben och armar skakade. Vem behöver gym? Några strövare på gågatan ser vår övning som ett säkert vårtecken. Även byns värsting, som brukar skrämma våra turister, hade vaknat i vårvädret och var sugen att gästa baren. Han insåg, när han såg att Krögarens fru var där, att det var stängt för vårpiff.

TUSEN TACK TILL VÄRLDENS BÄSTA MAMMA som har bakat matbröd och sockerkaka till Kid 1 att sälja på marknaden till skolresa. Bara att åka och hämta. Det är verkligen guld värt! Jag är dig evigt tacksam.

fredag 2 maj 2008

Långpass 30 km!

Helkroppsmassage. Har haft ont i ryggen och massören hittade felet. Kändes bättre direkt.
Bokade in nästa tid en vecka innan Maraton. Kan behövas.

Valborgsmässoafton! Adjö vinter – välkommen vår!
Ledig dag. Sprang 15 km uppe i berget, dit vi brukar rida med islandshästarna.
Såg många, och några väldigt stora (!), färska älgspår, men ingen älg dock, och tur var väl det.
Lång noggrann stretching. Ryggen känns bra.

Handlade till kvällen. Åt paj på baren med Krögaren och Kungen. Bengt kom på besök med sin fina blå hatt med gula kronor på. Han har varit sjökapten och hade en kvinna i varje hamn.
Njöt av solig, lugn vårdag. Hoppade på studsmattan när Kid 1 och 2 kom hem från skolan.

Traditionsenligt valborgsmässofirande hemma hos oss med Naders familj, mamma och pappa.
Åt och drack gott och mycket. Glass till barnen och Irish coffee till de större.
Vi ringde upp Travaren i Torrevieja.
Gick ner till brasan och njöt av värmen därifrån. Mysigt. Älven är översvämmad och brandchefen såg lugn ut.

Torsdag med duggregn och grått. Fick vara med på en tur upp i berget med Kid 2 när vi körde med sulkyvagnen. Det var verkligen jättekul! Imponerande av en 9-åring att ha lärt sig köra så bra redan. Imponerande också att hästen orkade dra oss båda två. Oroliga mamman var tvungen att hoppa ur i den brantaste nerförsbacken så inte hästen skulle svimma.
Skötte stallet - alltid lika skönt att ta i lite med kroppen.
Promenad och skön myskväll med familjen.

Så var det gjort. Sitter här Fredag morgon och har avverkat långpasset på 30 km som har varit ett viktigt steg för mig att komma över. Benen är möra men jag lever!