tisdag 29 april 2008

Lycka att kunna kissa

-Mamma, det svider när jag kissar, säger Kid 2 i telefon när jag sitter i möte.
Vi får en akuttid och får, med tanke på att vi egentligen inte har någon akut på orten, vara glada över att slippa åka 2 x 15 mil.
Magen gör ont, är full som en ballong och allt är jättejobbigt.
–Jag är så kissnödig men det kommer ingenting. Pappa ska vara här! Mera gråt och skrik. Men mamma får duga nu. Doktorn lägger på en bedövningssalva och sätter i en kateter och så plötsligt släpper det och kisset flödar. Systern får ihop nästan en hel liter! Lämnar sjukstugan med en helt ny dotter. Inga bakterier och inga fel. Allt som vanligt igen. Iväg till stallet, ridlektion och sen kissning igen. Inga problem. Återbesök nästa morgon med pappsen och morgonurin i ett rör. Helt normalt igen. Svar på kisset får vi på fredag. Vi pustar ut och tycker att det är skönt att det inte var värre ändå.
-Vad hemskt att inte kunna kissa när man är supernödig. Doktorn sa till henne att nu vet hon minsann hur gubbarna med prostata har det.

måndag 28 april 2008

Rosenrot

Pigg som en mört och glad som en lax!
Jag har hittat ett dundermedel: Rosenrot.

Vi diskuterade om Unisex på skrattkvällen.
-”Junisex” – det låter trevligt, sa släktingen som är känd för att förvränga ord.

-Det måste vara en jämthund. Han är hemma jämt.

Perspektiv

Toppjobb. Högre lön och superkarriär.
Superslimmad kropp. Märkeskläder.
Dyr bil.
Personligt rekord i loppet.
Jaga, jaga, uppåt, fortare, bättre.
Inte stanna upp eller stagnera.
Livet leker. Allt är uppåt.
Allt är perfekt. Då är jag nöjd.
Imorgon ska jag vara lycklig.

Är det lycka? Är det vad vi söker?
Duger ingenting annat?
Är det bara på toppen man får uppmärksamhet?
Vad händer om jag misslyckas?
Är jag inte värd något då?

Vi tar livet för givet.
Vi blir missnöjda om snittpulsen inte är perfekt och om funktionströjan inte matchar byxan.
Jag är den jag är. Jag är jag och du är du.
Vi är här och nu och vi har ingen brådska.
Var tacksam över att du är frisk. Att du har två ben som du kan ta dig fram med.
Som du kan springa med i skogen.

Mitt liv är redan perfekt.
Och jag är mitt i det.
Som en gäst.
En liten stund.

fredag 25 april 2008

Fri från stämpel

1106. Enter. Enter. Enter. F2.
1106. Enter. Enter. Enter. F2.
1106. Enter. Enter. Enter. F2.
1106. Enter. Enter. Enter. F2.
Hur kul kan de va? Varje dag. Fyra gånger.
Du har gjort det själv. Du har suttit på botten och kämpat i ditt anletes svett för att hinna stämpla in i tid och avverka dina timmar. Du vet hur det är, för du har själv varit där. Bland oss i arbetarklassen. Jaga, jaga, jaga så du blir stressad, stressad, stressad, så du blir sjuk, sjuk, sjuk.
Ler för mig själv när du nu går med lätta steg förbi dataterminalen varje lunch, varje morgon, varje kväll - utan att stämpla. Så blir det när man tar sig upp i ledningsgruppen. Är det inte dags snart? Det behövs en kvinna i ledningsgruppen. Bakom varje framgångsrik man står en förvånad kvinna. Jag är redo.
Jag är inte bitter. Jag unnar dig all framgång i livet. Jag beundrar dig.
Jag är en halva av dig. Kan man säga. Faktiskt.

Humörhöjande shopping


Vackert väder är verkligen en humörhöjande faktor.
Hela veckan har solen strålat från en klarblå himmel, från morgon till kväll.
Tog ut flexkomp och åkte till den större byn österut där det finns större shoppingmöjligheter. Inhandlade 2 par byxor, blus, jacka och skor och det kändes härligt. Intalade mig själv att jag är värd det.
Dagen efter fick man sota för att man hade varit ledig. Det är som ett uppdämt behov och hela dagen tillbringades med att svara på frågor och reda ut saker, vilket gör det svårt att hinna med det man verkligen ska göra. Underlag till två offerter skulle tas fram och jag hann precis klart innan det blev kväller.
Skrattkväll med släktens kvinnor på kvällen. Vi cyklade, vilket betyder att man får inta alkoholhaltiga drycker. Åt gott, pratade, skrattade och löste livets gåtor. Då arbete hägrade dagen efter blev det en tidig kväll.
Har fått ont i ryggen med bara fem veckor till Marathon..! Kommer jag att klara det?
Kid 1 har varit hos frisören. Snygging! Blir farligt till fredagens disco!
Kid 2 ska gå med bästis till Sibylla och äta middag på fredag. Precis som hennes mor gjorde i sina ungdoms dagar.

tisdag 22 april 2008

Morgonstund har guld i mun

Stolthet. Dödssynd nr 6. För stolt för att be om hjälp. Men idag har jag gjort det. Och det känns skönt. Jag och Ally Mc Beal.

Morgonstund har guld i mun. Äntligen har det blivit ljust och jag har börjat med morgonpass igen. Det finns inget härligare på denna jord (hm…skulle väl vara en sak då…) än att springa i morgonsolen. Hela dagen blir bra och efter jobbet slipper man tänka på att man ska ut och träna för man är redan klar.
Såg två rådjur. Gjorde ett glädjeskutt av att fånga detta ögonblick och denna stund. Vår bästa tid är nu.

Cyklade om bageriet på väg till jobbet och köpte varma nybakade bullar…till Mazda som kom på besök idag.
Tog hand om ett studiebesök med 20 st 8-klassare. Puh! Intensivt men kul. Skulle vara kul att jobba med ungdomar, men säkert också väldigt intensivt. De verkar så världsvana, kunniga, fulla av liv och samtidigt så omogna och i behov av att lära sig av det riktiga livet. Man önskar att man hade deras glädje, nyfikenhet och ibland deras naiva sätt men samtidigt en vuxens erfarenhet och rutin. Man skulle vilja säga: -Lyssna nu noga för det jag säger nu kommer ni att önska att ni hade lyssnat på bättre när ni blir äldre.

måndag 21 april 2008

Helgen i siffror

Km på långpasset: 26
Veckor kvar till Maraton: 6
Grader ute: 10
Rätter på Kina: 4
Vinglas: 2
Tvättade bilar: 2
Utestolar rengjorda: 6
Gräsmattor krattade: 1
Studsmatta fram: 1
Tulpaner på väg upp: 20
Lag i finalen Kid 2: 10
Placering i finalen: 3
Cykelturer: 4
Promenad: 1
Mjukglass: 1
Nypumpade cykeldäck: 8
Smörjda cykelkedjor: 4
Mockning: 0
Diskning: 0

Lugn, skön, avkopplande helg med Krögaren hemma.

fredag 18 april 2008

Besiktning

Har avverkat den årliga undersökningen av de mest intima delarna på kroppen.
-Du kan klä av dig och lägga dig i stolen. DEN STOLEN, som vi kvinnor känner så väl.
–Då sticker jag in den här spateln.
Tittar upp på papegojan i taket och känner mig utelämnad.
Gör det du bara. Jag ska inte gå någonstans.
-Det ser helt normalt och bra ut. Nu sticker jag in två fingrar och klämmer samtidigt på magen. Ja, din livmoder känns helt normal och fin.
Blodtrycket bra. Allt bra.
Jamen så bra, då kör vi på ett år till då. Vi ses snart igen. Hejdå!

En mil löpning i härligt vårväder.
Pratade med svärmor i telefon. Hon är en tålmodig lyssnare.

torsdag 17 april 2008

Att våga misslyckas


Den lilla flickan fick alltid höra hur duktig hon var. Det gjorde att allt annat än att vara duktig var ett misslyckande. Hon hade stora krav på sig att alltid vara duktig. Tänk om hon hade insett att hon duger som hon är. Att vara den man är och att våga misslyckas.
Nu ska jag våga misslyckas. Jag ska börja ta för mig av livet och njuta av livet. Varje dag. Jag är den jag är och det duger. Jag förlåter mig själv och jag ska börja älska mig själv. Ta det med en klackspark.

Kid 2 gick vidare till den stora finalen på Söndag. Jag ska inte säga att hon var duktig utan att hon duger som hon är och att hon ska våga misslyckas.

Jag älskar min man så otroligt mycket. Han är det bästa som hänt mig och det måste ha varit meningen att jag skulle träffa honom. Tacksam.
Carpe diem!

Kvällspromenad med Krögaren och Kid 1 i det härliga vårvädret.

onsdag 16 april 2008

Hästsko i en dikesren

Kid 2 i stallet hela kvällen. Vi beställde klubbjacka med broderat namn.
Vid hemkomsten hade hon visst några läxor som inte var gjorda som vi fick sätta igång med. På Onsdag är det prov på Stallet. Vinnarna får åka på final. Så det är läxor i skolan och läxor i Stallet, ridning hos Travaren så ofta som möjligt, sång med kören, öva på olika uppvisningar i skolan mm…Känns som det blir lite mycket. Hon vill vara med på allt överallt och jag undrar i mitt stilla sinne hur vi övriga familjemedlemmar orkar med att serva denna lilla dam.

Hämtade henne hos hästarna nästa dag. Calippo tappade en sko och vi letade i en halvtimme innan jag insåg att vi inte hittar nålen i höstacken.
Det får bli en ny sko. Sprang en mil. Benen känns tunga.
Krögaren och Kid 1 styrketränade. De har beställt en musikstudio till Kid 1:s glädje. Spännande…och dyrt…men det är väl på vår framtid man ska lägga pengarna. Och Kid 1 är med och betalar en del med sina julklappspengar och det är en nyttig lärdom. Man ska kämpa lite för att få saker.

tisdag 15 april 2008

Kattfisk

Det har varit fisketävling på sjön vid sommarstugan. Man fick hämta kattfisk efteråt. Vi gjorde det. Två påsar. Vi rensade abborre och kokade en hel kväll. En sprattlade…Efter en påse gav vi upp och slängde resten i älven. Nu har Mozart fullt med god abborre i frysen. Vad gör man inte för sin katt!

måndag 14 april 2008

2:56!

Tvillingen sprang London Marathon på 2:56 (!). Jag är så otroligt imponerad av honom. Grattis! Där har man lite att jobba på själv…Kan du inte lära mig några knep? Hur gör du? Som Tvilling borde ju jag också kunna? Ska bli kul att höra mer.

fredag 11 april 2008

Vänta inte ut stormen – Lär dig dansa i regnet



Den här berättelsen har hjälpt mig de gånger i livet när det inte blev som jag hade tänkt mig:


När man ska ha barn, är det som att planera en sagolik semesterresa till Italien. Du köper en massa resehandböcker och gör underbara planer. Colosseum, Michelangelo, lutande tornet i Pisa, gondolerna i Venedig. Du lär dig konversera på italienska. Allt är mycket spännande. Efter månader av spänd och otålig förväntan, kommer så slutligen dagen D. Du packar dina väskor och reser iväg. Åtskilliga timmar senare landar planet. Flygvärdinnan kommer och säger: ”Välkommen till Holland”HOLLAND!? halvropar du. Vad menar du med Holland? Jag har beställt en resa till Italien! Jag ska vara i ITALIEN! Hela mitt liv har jag drömt om att resa till Italien! Men det har blivit en förväxling i flygrutten. De har landat i Holland och där måste du stanna. En viktig sak att komma ihåg är att de har inte tagit dig till en hemsk, vidrig, oanständig plats, full av farsot, svält och sjukdom. Nej, det är bara en annorlunda plats.Så du måste gå ut och köpa nya resehandböcker. Och du måste lära dig ett helt nytt språk. Och du möter en helt ny grupp av människor som du aldrig har mött tidigare. Det är som sagt en annorlunda plats. Det är en långsammare takt här än i Italien, mindre glamouröst. Men efter att ha varit där ett tag och du har hämtat andan och sett dig omkring så börjar du lägga märke till att Holland har väderkvarnar, Holland har tulpaner och Holland har tom Rembrandt. Men alla du känner är upptagna med att resa till och från Italien och de skryter om hur underbar deras tid i Italien har varit. Och då och då säger du till dig själv:”Ja, det var dit jag skulle, det var det jag hade planerat”. Men om du ödslar ditt liv med att sörja över det faktum att du inte kom till Italien, så blir du aldrig fri att uppskatta och njuta av det riktigt speciella, verkligt underbara med Holland.

onsdag 9 april 2008

Kundkontroll


Processaudit av Mercedes Tyskland kl 08.00-16.45 idag. Fyra trevliga män med kostym. Dagen till ära var även vi uppklädda för att visa vår kund respekt och vördnad.
Intensiv dag med utfrågning om alla våra processer och hur vi dokumenterar våra rutiner.
I det stora hela får vi vara nöjda även om vi kommer att få några avvikelser att åtgärda. Puh! Bossen hade blivit tokig så det var kanske bäst att han inte var här. Ska bli skönt med en ”normal dag” igen. De kommer en sväng i morgon bitti för att se när vi gör prov på deras produkt, och kan förhoppningsvis godkänna den, innan de åker hemåt igen. Somliga kanske tycker att man bara står på fabriksgolvet och tittar men de vet inte vilken planering det är före besöket och hur mycket jobb det är att följa upp efteråt. Kanske borde presenteras internt vid något tillfälle. Ska fundera. Lunch på hotellet. Våra gäster beställer double och single espresso och cappuccino. Vi svenskar tar vanligt svart kaffe ”swedish way”.
Skulle ha tagit en runda med springskorna men batteriet i kroppen var urladdat efter den långa dagen så det blidde inget. Krögaren hämtade Kid 2 hos hästarna. Hon hade gjort klart ett fleecepannband och en kudde i slöjden – jättefint!
Krögaren och Kid 1 styrketränade. Verkar som det kan funka som en återkommande aktivitet för Kid 1. Min favoritkille, ”kusinen från Karlstad”, ringde och frågade om han fick komma som vanligt till pingst. Självklart! Det ska bli roligt att ha honom här en helg.
Fattar inte varför Mozart kan se så avslappnad ut hos Krögaren(se bild) - hos mig vill han aldrig vara...Känner han att jag inte har tid med honom tro...?


Fem saker som gör mig glad:
En kram från mina barn
Ett springpass med flow
En komplimang
En hjälpande hand
Ett gott samarbete

tisdag 8 april 2008

Bakslag

Blir lika besviken varje år fast jag vet att det kommer några. Bakslag. Innan det blir vår på riktigt. Vaknade måndag morgon och tittade ut på ett snötäckt landskap.
Bakslag. Kunde det ha blivit på ett annat område men jag lyckades vända skeppet.
Bakslag. Slag där bak. Får jag som tur var inte och ger jag som tur var inte.
Göra slag i saken. Det ska jag göra genom att springa mycket den här veckan. Hoppas bara att det slutar snöa, annars gör jag kanske slag i saken och bakar ett slag. Värsta slakbaken!

Långpass efter jobbet - det slutade snöa!

söndag 6 april 2008

Morgonstund har guld i mun




Minns när jag var liten att Mormor och Morfar hade en filterhållare som det stod "Kaffetåren den bästa är av alla jordiska drycker" på.
Tidig Lördagmorgon, Krögaren på väg till baren, jag sätter mig med morgontidning och stora kaffekoppen och njuter. Sen långpass i två timmar med MP3 i öronen och en underbart vacker morgon. Sen åker jag och Kid 2 till hästarna. Calippo ska få nya skor på måndag och nu är det en lugn skritt som gäller. Två små lammungar har just kommit till världen. Ytterligare fem tackor ska lamma... Travaren kommer in i stallet med kille som vi inte sett förut...Hon får bidrag till nya hästskor innan vi åker vidare. Kid 1 får hämta Kungen och Kid 2 hinner äta lite mat och duscha för att sen dra vidare till Emma på 10-årskalas!
Jag och Kid 1 tar en cykeltur. Lugn och skön kväll. Sötmandel och torkade aprikoser är en god kombo.

lördag 5 april 2008

Migrän på en fredag

Morgonpromenad till jobbet fortsätter. Härlig start på dagen med vårfåglarnas kvitter. Jodåsåatt, lusten ökar även i djurvärlden när det blir vår, tänkte jag när två skator hade fullt upp.
Hämtade Kid 2 hos sin häst. Sen springning igen. Träffade Zeb efter halva vägen och sprang med honom resten. Han har jag inte sett på länge så det var kul att höra hur han har det. Han vet mer om Tvillingen än jag gör, fastän jag och Tvillingen är på samma jobb och ses varje dag, men vi hinner aldrig prata med varann. Är vi för nära varann och tar varann för givet?

Migrän fredag morgon vid ankomst jobbet. Typiskt, mycket att göra men inte så lätt när det flimrar och synen försvinner. Som tur är hade kollegan en tablett och det gick över tämligen snabbt. Jordens huvudvärk och trötthet följer alltid med efteråt.

Varvar ner och är fredagstrött. Kollegans fnitter påminner om att det snart är helg. Ett gott skratt smittar verkligen av sig.
Vinklubben åker till fjällen i helgen men Henrietta stannar hemma. Följer med på nästa aktivitet i maj istället. Skänker de underbara vinkvinnorna en tanke.

Bastu och sen lagar jag Kycklingfilé med kokosris, lime och sötsur sås till middag. Fredagsmys.

fredag 4 april 2008

Effektiva möten

Bara 8 km träning idag. Vill inte riskera att foten gör ont igen så jag tar det lite lugnare den här veckan. Men desto snabbare takt…och det börjar kännas lätt. Det är vår i luften.

Storhandlade med kidsen.

Antal möten denna vecka: 7 st. Många, men givande och effektiva.
Försöker planera för att coacha vår projektgrupp så bra som möjligt på våra fredagsmöten.
Belöningar är bra…men jag har lite nya idéer. Har haft fullt upp den här veckan att planera inför besök från Mercedes Tyskland nästa vecka.

Travaren på plats. Pratade om kid 2 och hennes framtida hoppkarriär. Travaren tar licens för stora hästar och många vill att hon ska köpa ett nytt varmblod…

Har börjat göra lunchlåda med råris, tonfisk, bönor, crabsticks, tomatsås och grönsaker. Brukar göra lådor för hela veckan på söndagar om jag är riktigt duktig, annars blir det Findus färdigmat (kökets utvalda har många goda recept). Lax är gott och passar till min egen lunch eftersom inte Krögaren tycker om det.

torsdag 3 april 2008

Amöbor

Intressant diskussion om bögar på frukostrasten idag.
Inga onda avsikter utan bara en neutral analys av samhället idag.
På lång sikt förökar vi oss inte. Vi blir amöbor som kan föröka oss själva.
Ett kön, unisex, så praktiskt!

onsdag 2 april 2008

Den perfekta ytan

Vi ska vara ett perfekt välfärdsland som skänker pengar till alla utsatta i världen
Våra hem är perfekt designade efter indredningsmagazinen
Vi renoverar och bygger till och vi gör hemma-SPA som aldrig förr
Vi provar nya exotiska maträtter i vår perfekta familj och vi är lyckliga varje dag
Vi matchar våra kläder med vår inredning
Vi är perfekta föräldrar som bara lagar hälsosam mat och aktiverar våra barn ständigt
Vi strävar efter en så perfekt yrkeskarriär som möjligt
Vi slår oss fram med vassa armbågar och skitar i alla andra
Vi ska bli rika och vi strävar efter ekonomiskt oberoende så vi kan sluta jobba tidigare och ligga på en söderhavsö med en paraplydrink i handen
Vi köper bilar som är utrustade med alla tänkbara bekvämligheter
Vi har aldrig tråkigt och vi får aldrig vänta. Allt ska vara enkelt och snabbt
Vi stoppar huvudet i sanden
Vi låtsas inte om att uteliggarna blir fler och fler
Berusningen är tillgänglig överallt och handel med människor slutar aldrig

I bilindustribranchen får man inte visa de ”onormala” människorna på en arbetsplats – såna som vi har bidrag för och som vi har givit en chans att bli lyckliga. Nej, ytan ska vara perfekt och det finns inte plats för något annat.

Men hallå! Vill vi fortsätta att rulla i det hjulet? Skåda genom ytan. Där är vi bara människor och alla med samma utgångsläge. Ska det till en tsunami i vårt land innan vi ska fatta att vi är beroende av varandra och att vi ska hjälpa varandra? Vi ska vara tacksamma för det vi har och inte hela tiden sträva en lycka som finns längre fram runt hörnet. Vi är här och nu och vi ska ta vara på den här dagen – den kommer aldrig tillbaka.

Jag tror ta mig sjutton att jag är frälst!

Faster than Lucky Luke


Vår försäljningsagent i Paris säger att jag är ”faster than Lucky Luke”.

tisdag 1 april 2008

Just another manic Monday

Roligare än så blir det inte.
Planering för kid 1 på skolan. Ser bra ut. Ska nog bli folk av honom också…
Långpass med musik i öronen. It´s raining men…

Kalla det röstfeber om du vill.
Kul i början, men nu är jag trött på denna hysteriska telefonröstning i TV.
Allt för att få in pengar och/eller skänka till välgörande ändamål.
Det är DIN röst som är avgörande. Det är DU som tittare som avgör.
Ring och rösta, ring och rösta!