måndag 31 mars 2008

Discomusik och Diskmaskin

Jag fokuserar på det positiva i livet. Tänker på min familj och tar därför bort föregående inlägg.

Efter fredagens hopptävling kunde Kid 2 lägga till en röd prisrosett till samlingen.
Det blev ett tillägg av chaps också så hon kan komma åt bättre med skänklarna inför nästa tävling…
Krögaren bjöd på underbart god middag efter fredagsbastun. Sen skjutsade vi Kid 2 till stationen. Hon ska hälsa på kompisen i Sälen i helgen. De ska åka skidor, bada bubbelpool och ha roligt. Gläds över att hon är så mycket tuffare än vad jag var i hennes ålder.
Hann precis se när Tina dansade hem segern innan jag somnade sött i sängen.

Lördag morgon startade med långpass och invigning av min nya MP3-spelare!

Tack vare Kid 1 har jag 30 härliga låtar på den. Vilken kick - Jag längtar redan efter nästa träningspass!

Några exempel:

Kids in America, Kim Wilde
Born to run, Bruce Springsteen
Take a chance on me, ABBA
What a feeling, Irene Cara
It´s raining man, Weather girls
Hero, Charlotte Perrelli
Run to the hills, Iron Maiden (Suverän springlåt!)
T.N.T, ACDC
Eye of the tiger, Survivor
Simply the best, Tina Turner
Self control, Laura Branigan
I´m so exited, Pointer sisters

Kan man ana en 80-tals älskare?

Mysig lördag med Kid 1. Vi hann med två filmer på TV.
Krögaren visade hockey på storbild och kom hem senare på kvällen.

På grund av sommartid missade vi en timme i natt.
Tog en morgonpromenad. Sen fyratimmars-nonstop-diskande på baren.
Hämtade Kid 2 som kom hem med bussen. Verkar som det har varit för kul för att sova i helgen så hon somnar nog tidigt ikväll. Skön söndagkväll i sängen med tidningar, mys och lite TV förstås. Känns nästan skönt att påsklovet är över så det blir lite rutiner för kidsen igen.
Foten känns bra igen - nu ska maratonformen slipas!

torsdag 27 mars 2008

Gammal nog?




Det är otroligt hur synen på ålder växlar med åldern.
När man var 15 var en 30-åring otroligt gammal. När man går mot 40 är en 30-åring väldigt ung. Vi firade nyss en 40-åring med tårtkalas på jobbet och han är rena ungdomen.
Vid 20 är man vacker, vid 30 är man stark, vid 40 är man rik och vid 50 är man vis, erfaren och har bättre utsikt på toppen av berget. Visst blir man klokare med åren och varje ålder har sina fördelar men tyvärr upptäcker man alltid det för sent. När man upptäcker att ens barn och ens egna kläder är ungefär lika gamla och att musiken man lyssnade på som tonåring kommer tillbaka igen som remixversion, ja då börjar man närma sig medelålderskrisen.

Minns när jag var 12 hos mina kusiner i Sollentuna och vi skulle åka in till stan och gå på Gröna Lund. Barn upp till 11 år betalade mindre entré. Min kusins föräldrar skulle göra ett försök att betala 11-års-avgiften. De gjorde en test i bilen på väg dit och frågade mig hur gammal jag var – 12 svarade jag så klart! Uppfostrad till ärlighet, blåögd och naiv, fattade jag liksom inte varför de skrattade…förrän många år senare…Vet inte om de lyckades betala den lägre entrén – jag hade fullt upp att spana in Vikingaskeppet…

När man var ung VILLE man alltid vara äldre. Man hade full koll på de som var äldre. De som var yngre betydde ingenting. Nu när man är äldre ;=) vill jag leva i min egen ålder. Vill varken vara yngre eller äldre utan där jag är. Tänker på kollegan som miste sin bror och säger ” Det är så mycket jag hade velat säga och så mycket jag skulle ha gjort”. När min pappa var över 60 uppfyllde han en gammal dröm och köpte en egen motorcykel. Det beundrar jag honom mycket för. Dånkosackerna - släng er i väggen! Nu är visserligen bågen såld men han gjorde det och det är det som är huvudsaken. Det blev många härliga turer. Nu njuter de av solen i sin lägenhet i Spanien. Jag och Krögaren vill gärna tillbringa mycket tid där framöver också.
Som pensionär ska jag absolut inspireras av hur svärmor lever idag. Hon verkar vara lycklig, njuta och ha det hur bra som helst. Att kunna se den tiden som en god dessert och bara njuta av den. Att vara nöjd med sig själv och minnas allt kul man har gjort och fånga dagen. Carpe Diem !

onsdag 26 mars 2008

Varje dag som går är livet

Promenad till jobbet. Skönt att vara igång i vardagsrutiner igen efter alla helgdagar. Fåglarna kvittrar och det kommer att bli vår igen fast snön ligger vit så långt ögat når. Tvillingens första SVP möte och jag var protokollförare. Bossen uppe på endags blixtvisit. Nu är det effektivitet som gäller på företaget. Kan vi vara tre man istället för fyra vid den maskinen...?
Påsklov för kidsen. Kid 2 har fullt upp med hästintresset(dyrt intresse dock) och kompisar.
Vi jobbar för fullt med att aktivera Kid 1 så han inte fastnar vid datorn och gitarren för länge.
Kid 2 vann första pris på påskfrisering i Stallet! Väntar med spänning på bilder från Stallets hemsida. Gitarr med brusten sträng blev lagad och samtidigt köpte vi ny kabel som gått sönder till elgitarren. Blev två djävulsplektrum också…som en godisaffär för Kid 1. Sen åkte vi till m&p och tränade på maskinen en halvtimme. Har vänt den så man kan titta ut genom fönstret istället för in i väggen. Sa det till mamma: -Ja, men jag tar med mig den bärbara och tittar på Andra Avenyn när jag tränar! Dagens morsor är tuffa! Skön slapp kväll med Dr House. Trött.

tisdag 25 mars 2008

Eftersläntare

Påsken 2008 ska minnas som den kallaste påsken på hundra år.
För Arbogaborna minns den som påsken när deras stad blev två små barn fattigare. För andra minns den som en tredagarsfylla med en rejäl påföljande baksmälla. Krögaren har varje annandag några ”eftersläntare” som gäster som inte vill att helgen ska ta slut. Idag var jag där och tog en kaffekopp med Kid 1 och pratade med en av dem. Han visade upp alla sina tatueringar, ja till och med de på magen (!) och sa att han nyss hade kommit ut från sex månaders fängelse. Försökte att verka oberörd (tur att jag inte såg mig själv). Beundrar Krögaren och hans kollegas förmåga att ta hand om alla dessa törstiga gäster. Kid 1 sa Rock´n´roll åt honom och gjorde tecknet för hårdrock innan vi gick hem…den beskyddande modern övervakade alla eventuella utspel noga. Men hans ögon såg snälla och ofarliga ut (och Krögaren sa att han var ofarlig).
Andra minns påsken som en lycklig, harmonisk och avkopplande helg.
Outgrundliga äro herrens vägar.

Tränade en halvtimme på mammas och pappas maskin. Fick samma pulsresultat som pappa F6=Mycket dåligt. Ska vara ett resultat av hur snabbt pulsen lägger sig på en minut. Min blev ju högre och högre! Ska man vänta lite längre efter avslut kanske? Min kropp längtar efter att få på sig springskorna. Jag vill och jag ska äntligen den här veckan. Värst vad jag lägger på mig snabbt efter en veckas vila och lite ”tycka-synd-om-mig-själv-för-att-jag-inte-får-träna-tröst-ätning”. Men jag kämpar på….Jag förlåter mig själv, reser mig på 9 (igen) och försöker intala mig att jag duger som jag är - det är bara några kilon till att älska…Kan det ha något att göra med att jag som tonåring fick höra att jag hade grov benstomme? Eller är det därför som jag kämpar på och inte ger upp? Kid 2 blev kallad för tjockis i skolan och var ledsen. Förkrossande. Nu ger vi allt vi har för att bomba henne med självförtroende och vara stark. Det är osäkra barn som retas.
Gör vad du vill med ditt liv så kan de sitta där och retas och inte komma någonstans med sitt eget liv. Jag citerar Gry: -Ta ingen skit! Det här var precis det ämne som jag absolut lovade mig att aldrig min dotter skulle bli utsatt för.

Njöt av husets tystnad och hämtade sen hem kidsen på samma mötesplats som i torsdags. Kid 1 packade upp direkt och drog sitt sedvanliga gitarr-riff som han brukar göra efter några dagars frånvaro från hemmet. Fick som vanligt tjata på Kid 2 om att packa upp. Lagade mat. Från och med nu är det mina barn som SKA smaka på grönsakerna och som SKA lära sig att äta frukt och grönt. Intensiv långdragen kamp om att få i Kid 2 tio stycken gröna ärtor. Jag tänkte inte ge upp kampen och till sist, helt uttömd på energi, vann jag kampen – Yes! Fast det blev sju stycken…Trodde att jag fått respekt för att minuterna senare föra ytterligare en kamp den här gången om ett par långkalsonger som skulle på innan hon skulle möta kompisen på hängbron. Men så lätt ger jag mig inte utan jag fortsätter enträget att kämpa. Även i detta ämne…

Skön stärkande promenad i vårsolen med Kid 1.
Krögaren hade pannkakor med hem till kidsen. Det är annat mot grönsaker det!
Kan nu lugnt ägna mig åt att blogga med gott samvete – orsak? - slutspel.

söndag 23 mars 2008

Påsk i Palestina

Onsdagskvällen tillbringades på högstadiets Öppet hus.
Kid 1 visade sina matlagningskunskaper och vi fick se hur en FF- och NO-lektion kan se ut. Skolan har fått ansiktslyftning sedan jag själv gick där.
Verkar vara en trygg och bra miljö för Kidsen. Tack vare kvällsskola fick de ledigt nästa dag som var Skärtorsdag. Otroligt vad fort det går – kan bara konstatera att det redan är påsk!
Jobbade till lunch och sen mötte jag och kidsen farfar vid Värmlandsporten.
Han ville gärna ha barnbarn i huset över påsk och så länge kidsen är hissiga är jag bara glad.
Låtsaskusinen från Karlstad slöt upp på Långfredagen. Jag älskar mina kids men det är otroligt skönt att få vara barnfri några dagar. Speciellt när man vet att de har det så bra. Sjöng i bilen på väg hem och kände mig som tonåring på nytt...

Långfredagen gick i storstädningens tecken. Från 07.30 till 16.00, med avbrott för en tallrik fil, putsade jag fönster, sorterade, slängde, dammtorkade, skurade, torkade golv, kylskåp, spis, tvättade täcken, kuddar och ja, jag tror inte jag missade en fläck! Otroligt vad skönt! Själen känner sig också nystädad! Hängde upp mina egenhändigt sydda och av Krögaren nymanglade vårgardiner. Gissa om han är populär bland tanterna på tvätten när han kommer dit och manglar! Beundransvärt är ordet. Tog en lång härlig dusch och Krögaren bjöd på kycklinggryta på baren. Köpte härliga tulpaner och och njöt av det rena, fina huset. Ont i varenda muskel och kota i kroppen sjönk jag ner i TV-soffan och såg Let´s dance. Äntligen åkte grisbonden ut.

Vaknade till en iskall lördag morgon med 20 minusgrader. Skön morgon med stora kaffekoppen och morgontidningen. Katten enda barnet hemma. Trots sina snart 3 år vill han ändå fortsätta att riva sönder tapeter. Han kanske vill säga att det är dags att byta…men nej, inget nytt projekt just nu. Långpromenad i strålande härligt vinterväder. Gick i mina gamla barndomsskogar och förvånades över hur stora träden har blivit sen jag var liten. Tänkte att jag skulle ha suttit på någon sjö och pimplat upp en fisk till Mozart – det hade varit en fin påskbuffé till honom. Tränade på mamma och pappas nya motionsredskap. Riktigt svettigt. Eftersom vi inte har något badkar hemma så passade jag på att ta ett långt härligt bad också. Säger inget till dem utan kollar om de läser min blogg istället….När katten är borta dansar råttorna på bordet…Ojdå, glömde visst att ta hem ägg och mjölk som jag skulle…får bli ett träningspass imorgon också då! Stötte på Kusin Vitamin med familj som är hemma hos Sivan och firar påsk. De hade tagit en sväng till fjällen och åkt slalom. Tänkte åka dit och fika men blev sittande med tidningar och film på TV och tiden gick så fort.
Rapport från kidsen som hade åkt slalom hela dagen. Kid 2 tycker att hennes skidor är för omoderna så hon hade säkert lindat farfar runt lillfingret för hon hade åkt på nya fina hyrskidor…dagens ungar…tänker på min fars berättelser om att man fick vara glad över allt man fick. Han hade nog varit glad över vilka skidor som helst.
Firade Påskafton ensam och det var riktigt lugnt och skönt. Inget eggande ägg så långt ögat nådde. Krögaren hade irländsk afton på baren och jag hörde nyckeln i låset vid 3-tiden.

onsdag 19 mars 2008

Syndernas förlåtelse

I högstadiet hade jag en svensklärare som hette Sven som sedemera även verkar som präst.
Jag fick högsta betyg (5:a på min tid) i Svenska så jag tyckte så klart mycket om honom…
Dock är det denna lektion i Religion (och i livet visade det sig) som etsar sig kvar i minnet.
Temat var rasism och Sven ställde frågan -Vad är det egentligen som gör att en del inte tycker om mörkhyade människor? Befann mig då i någon slags tonårsrevolt och ville visa mig rolig inför klassen, räckte upp handen och svarade -Dom gör tillvaron mörkare. Gapskratt i klassen. Nöjd och belåten….i en halv sekund…sen kom skammen krypande…och den har suttit kvar sedan den dagen när jag insåg hur fel det blev. Sven behövde inte säga något. Han förstod att jag skulle lära mig livets läxa utan att behöva säga några ord.
Då denne samme Sven senare i livet vigde mig så lättade jag mitt samvete för honom och berättade hur skamsen jag varit. Som tur vad fick jag syndernas förlåtelse. Av denna lärdom kan jag dra slutsatsen att man inte ska stoppa huvudet i sanden utan säga förlåt direkt så mår man mycket bättre. Och man kan bara vara sig själv. Jag är jag och jag duger som jag är! Jag är bäst i världen på att vara jag!

måndag 17 mars 2008

Snön faller å vi med den

Sverige har drabbats av Björnfeber och Björn får numera ha ledsagare för att kunna gå på stan utan att bli nersprungen av tjejer.
Med risk för att kallas ”ful tant” får Henrietta erkänna att hon känner av febern. Trodde väl aldrig att en människa kan ha sådan genomslagskraft.
”I sleep with the princess” låter ju och media har fullt upp att analysera vem av dem han menar.
Väntar bara på att någon ska mynta ”I sleep with the King”.

Våren kom av sig. Vaknade och tittade ut på ett snötäckt landskap och fick börja dagen med att skotta. Bakslagen kommer alltid och ändå är man lika oförberedd varje gång. Men efter lite solsken på dagen smälter det mesta bort.
Lika oförberedda på bakslag var vi när en människa vi kände väl körde ihjäl sig på skoter i helgen och dagen blev kaotisk på kontoret. Alla kände sig vemodiga och man inser att livet kan gå snabbt. Man intalar sig att fånga dagen och hur viktigt det är att leva här och nu. Har vi ett skydd mot svårigheter? Istället för att inse vad som händer så pustar man ut för att det inte var en själv den här gången.

Blå prisrosett




Medan jag gjorde stallet tidig lördag morgon byggde Kid 2 hoppbana med de andra klubbtjejerna. Sedan lång väntan på alla hoppare innan Kid 2 äntligen fick börja i grupp 6. Nu börjar hon bli tuffare och tar för sig mer. Resulterade i en silvermedalj dvs en blå rosett med Callippo - Grattis!! Hon studsade fram resten av dagen. Sen fort in i duschen och iväg till kyrkan och sjöng påsksånger i kören. Vi fick en CD skiva med sångerna på som de hade spelat in i onsdags. Och den stolta modern tycker förstås att Kid 2 har den vackraste rösten! Sen hopp iväg till påskmiddag hos mamma och pappa (enda dagen vi fick till eftersom de åker till Spanien på fredag). Tvillingen var schlagerladdad och entrade hallen med ett potpurri av alla finalisters låtar – kul! Vi åt gott älgkött och världens mäktigaste chockladtårta. Har fått ont i hälen av allt springande. Får väl inse att jag är för ivrig och vill för mycket. Nu blir det till att hitta alternativ motion någon vecka och hoppas att det går över.
Plockade påskris med Kid 2 söndag förmiddag och tillbringade sen eftermiddagen med intensivt diskande på Krögarens place.

fredag 14 mars 2008

Massage bör alla unna sig

Våra praktikanter var värdar för studiebesök från gymnasiet och det gick galant. Ändring i vår organisation - Tvillingen ny Produktionschef! Kommer att gå hur bra som helst, även om han behövde hjälp med att sätta stövlarna på rätt fot när vi var små.
Kid 2 Friluftsdag i Kläppen med slalom hela dagen. Sen direkt hem och träna hästen till lördagens hopptävling. Efter min dagliga träningsdos var jag på helkroppsmassage och hej och hå vad underbart! Stel i varenda muskel efter all springning. Krögaren kom hem sent efter att ha varit och tittat på när favoritvargarna lirade. Han ler så fint när det blir vinst. 4-2 tror jag....måttligt intresserad...

torsdag 13 mars 2008

Trygga föräldrar ger trygga barn

Möte med skolans rektor. Som huvudklassombud får jag vara med i skolans värld och planera. Det blir tema Matematik på nästa möte och till hösten funderar vi på att dra igång ett spännande projekt ”skapa trygga föräldrar – få trygga barn”. Kan nog bli riktigt bra.
Maratonträningen har kommit igång bra och 2-timmarspassen känns överkomliga – även i vårregnväder.
Fick ny frisyr och slingor hos min bästa frisör. Hon kan verkligen skämma bort.
Kid 2 tränar häst till helgens hopptävling och övar sångar till helgens solosång i kyrkan.
Mycket på jobbet med projektarbete, nya telefonnummer och allt möjligt mellan himmel och jord. Många bollar i luften på samma gång.
Yes - nu är höstens semester bokad!

tisdag 11 mars 2008

Analys av Homo Sapiens

Homo Sapiens kan indelas i tre grupper: De som Agerar, De som Reagerar och De Passiva som ser på.

Ettorna: De som Agerar
Kännetecken: Gör något, verksam, driftig, effektiv, flitig, idog, sysselsatt, ingriper, steget före
Förälder: Planerar matinköp för hela veckan, skriver listor, håller koll på aktiviteter, matsäckar, vantar och strumpor
Möte på jobbet: Skriver protokoll, åtgärdar och följer upp
Pensionsparande: Börjar spara vid 25 så det är gott om tid
Reklamationer och problembarn: Lägger ner jobb NU som betalar igen sig i framtiden
Kris: Bryter ihop, gråter, reser sig på 9 och går ur krisen
Naturkatastrof: Bygger dammar och matförråd
Semester: Packar plåster, spypåsar och myggmedel en vecka i förväg
Kuriosa: Är ofta styrelseledamot i föreningslivet på sin fritid, fixar fester, är huvudombud för hela skolans föräldrar, startar insamlingar, ordnar auktioner. Ser det som ett stort nederlag att glömma något. Vill vara så perfekt som möjligt. Drömmer om att bli en trea.

Tvåorna: De som Reagerar
Kännetecken: Märker att någon har gjort något, ser att något har hänt och reagerar, visar påverkan, gör motstånd, opponerar sig, invänder, steget efter
Förälder: Ojdå, vi glömde gympaväskan
Möte på jobbet: Pratar ofta vitt och brett och klagar på allt men inte f-n blir det något gjort för det. Problemet kvarstår.
Pensionsparande: Ojdå, om 5 år blir jag pensionär. Kanske dags att börja spara?
Reklamationer och problembarn: Skäller ut alla hur mycket fel vi gör men löser inte problemet.
Kris: Reagerar ofta med missbruk och tar sig inte ur krisen.
Naturkatastrof: Ojdå, där flöt mitt hus iväg.
Semester: Hoppsan, glömde tandborsten. Får köpa en ny.
Kuriosa: Sätter ut taggarna vid kritik. Vill bli en etta.

Treorna: De Passiva som ser på
Kännetecken: Undrar vad som händer, påverkas inte, gör inget motstånd, har ingen åsikt, gör så lite som möjligt, gillar läget som det är, status Q
Förälder: Va, har Ni gympa idag? Jag har inte sett något veckobrev. Det trodde jag någon annan hade gjort redan.
Möte på jobbet: Gillar läget och dricker bubbelvatten. Skönt att det går en timme så dagen går lite fortare. Dagdrömmer om festen på lördag.
Pensionsparande: Vad är det? Är det ingen som har gjort det åt mig?
Reklamationer och problembarn: Vad är en reklamation? Det ordnar sig.
Kris: Reagerar inte så lätt och hamnar därför inte i kris så lätt. Förstår inte riktigt.
Naturkatastrof: Det ordnar sig. Don´t worry – be happy
Semester: Har du inte packat åt mig än? Oj, är det dina byxor jag har på mig?
Kuriosa: Flyter med i livet och på något sätt ordnar sig allt för det finns ju alltid ettor som ställer upp. Har inget dåligt samvete. Är nöjd med att vara en trea.

Vem är DU idag? Vem skulle du vilja vara? Vem vill du bli ihågkommen som?
Kan man vara alla tre samtidigt? Kan man bli en trea om man alltid varit en etta? Vem är egentligen lyckligast?

måndag 10 mars 2008

Att bädda sängen åt andra

Bedövningen satt till klockan fem på fredag eftermiddag efter att Kid 2 hade dragit ut två mjölktänder och då fick hon äntligen äta något. Gissa om fredagsmiddagen smakade gott! Pappa var den som skulle följa till tandläkaren. Han representerar tryggheten. Tandurdragningen resulterade i utebliven sedvanlig fredagsmockning respektive ridning och vi hade en skön mysig kväll med bastu och mys. Diskussion i bastun med Krögaren om att bädda sängen åt andra. Man gör sig själv en björntjänst genom att bädda sängen åt andra. Har slutat göra det åt Kidsen men "bäddar" fortfarande åt vissa på jobbet. Varför slutade jag göra det till Kidsen? Jo, så de äntligen skulle lära sig själva. Alltså, jag tänker sluta hjälpa på jobbet så de äntligen lär sig själva. Tänk att det är så enkelt och så svårt på samma gång.
Krögaren åkte till sin bar vid sjutiden. Såg Tinas troschock på TV. Otroligt vilken mediabevakning det är idag. Löpsedlarna lyser och vi köper.
Långpass lördag en morgon med vår i luften. Mer kroppsarbete i stallet medan Kid 2 rider. Kidsen sov över hos mormor och morfar så jag skjutsade dit dem lagom till Tacomiddagen. Förkylning på gång. Kurerade mig med Spanienpulvret hos mamma och pappa och kände mig bättre direkt (måste innehålla någon form av drog). Krögaren hem till barnfri kväll och en urdålig Andra chansen i Melodifestivalen på TV. Kallur skadad och guldet blev till sand. John Blund strödde sand i ögonen på det trötta paret och kvällen blev mycket tidig.
Morgonpromenad söndag morgon och Krögaren iväg tidigt.
Regn och plusgrader och våren anas. Diskade mest hela dagen på baren och var helt slut när jag kom hem vid femtiden. Lyckades hålla mig vaken på en timmes telefonmöte för styrelsen i Möbiusföreningen.

fredag 7 mars 2008

Städa bör man annars dör man


Jämställdheten har blivit bättre i samhället enligt ny undersökning.
Men det är inte mannen som städar mer utan kvinnan som städar mindre.
Nu glömmer vi bort hur man gör när man städar och TV-program som
Rent Hus ploppar upp som svampar ur marken. TV ska lära oss hur man städar, hur man uppfostrar barn, hur man snickrar, hur man äter och hur man lagar mat – allt för att bli så perfekt som möjligt.
Undrar hur många det var som gick till kylskåpet och tittade efter veckans avsnitt av Rent Hus. Sådan oreda och kaos stillar samvetet men det börjar gnaga när de säger att kuddarna ska tvättas var tredje månad.
En gång om året kanske – eller köper nya.
Nej, livet ska inte städas bort men är lite tvetydig för det bästa jag vet är när huset är nystädat och man kan sätta sig ner och supa in den rena doften. Själen känns ren. Tyvärr har dock städsysslan blivit tråkigare med åren och mer ett nödvändigt ont. Funderar på att anlita en städfirma som putsar fönster och storstädar medan man är på jobbet. Eller skaffa dammråttor som husdjur?
När jag checkar ut och maskarna har ätit upp det mesta så vill jag inte höra -”Hon städade i alla fall noga”. Jag vill höra att jag gjorde det jag ville, vare sig det slutar med hjärtattack i Maratonspåret eller strax efter trekaffet på Kringlan.

onsdag 5 mars 2008

Bilen tvättad!

måndag 3 mars 2008

Behov

Bilen behöver tvättas. Åkte därför till byns största bensinmack. Fem bilar före vilket innebär en timmes väntetid. Åkte istället och storhandlade inför kidsens hemkomst. Retur till macken, fem bilar igen i kö, åkte hem och hade en skön fredag kväll i ensamhet istället. Har inga problem utan snarare behov av ensamhet. Lördag morgon nytt försök till macken. Möttes av tejpad A4 lapp på tvätthallens port med text ”TRASIG”. Inser att bilen inte ska bli ren den här helgen. Gör-det-själv-hallen kommer inte på fråga eftersom kan-själv-perioden i mitt liv är över.
Pirrar i kroppen av längtan efter kidsen. Tvåtimmarspromenad upp i berget på förmiddagen innan jag hämtade på tågstationen på eftermiddagen.
Kid 1 gick rakt till elgitarren, drog förstärkaren i botten och körde järnet.
”-Det där behövde jag” sa han när han kom ner en stund senare. En veckas uppdämt spelbehov var tillfredsställt. Vi hade en skön lördagkväll med Henriettas goda kyckling till middag. Då svärmor var med så blev det förstås en flaska vin för att fira slutet på en härlig vecka. Melodifestival på TV. Henrietta likes Perrelli.
Vasaloppet åktes traditionsenligt i soffan på söndag morgon.
Aukland värdig vinnare efter alla år i täten. Zeb gjorde ett bra lopp och kom på 490:e plats någonting. Grattis!
Å så fick Henrietta äntligen mocka igen på söndagen! En veckas uppdämt behov tillfredsställt. Under tiden njöt Kid 2 med kompis av en långritt.
Skjutsade svärmor till tåget och laddade för en ny arbetsvecka.
Nu är det bara hårt jobb som gäller inför Marathon!
Sötebrödsdagarna är över – nu finns det ingen återvändo!