fredag 29 februari 2008

Symbolik

Har du fått en orkidé att blomma om?
Hemligheten är att idogt fortsätta vattna som vanligt, en halv dl i veckan, så kommer blommorna tillbaka i sinom tid.
Det finns inga genvägar, fortsätt framåt och sluta aldrig.
Även den blomma som blommar vackrast behöver vatten ibland.
En blomma som alltid har blommat klarar sig själv och man tar lätt för givet att den alltid blommar ändå. Så fortsätt vattna även fast den inte är vissen.
Man kan se på en vissen blomma att den behöver vatten. Det är lätt.
Man kan behöva titta ner i rötterna på en fin blomma för att se att den behöver vatten.
Det är svårare.

torsdag 28 februari 2008

Fest med läsk

Spring i benen! Har all tid i världen att springa när det bara är jag och Krögaren hemma.
5 mil avverkade efter halva veckan! Efter jobbet blir det hård träning, sen djupdyk ner i bästa fåtöljen, läsning, kaffe, knäckebröd och TV. Ingen städning, inga måsten, bara mys och njutning!

Bossen ej på plats gjorde att jag fick hoppa in som reserv på ledningsmöte. Fick se nya hotellets insida (på tiden) och blev bjuden på lunch. Härligt vårväder! Kan inte låta bli att få ett leende på läpparna åt de som sitter och sörplar mineralvatten på möten. Jag får för mig att dessa personer bara fick läsk vid högtidliga tillfällen när de var små och därför känner den mysiga stämningen ….Henrietta älskar att analysera beteenden och vältra sig i människors hemligheter...

Får telefonrapporter från Stockholm. Kid 1 och 2 har varit till frissan. Får en MMS bild av Kid 1: Gud så snygg! Han ser verkligen vuxen ut! Han har stått på Bengans i två timmar idag och valt skivor. Det blev två. Shoppat jeans och tröjor som farmor sponsrat, ätit på NK, lyssnat på konsert, varit på bio, promenerat på djurgården. De har hur kul som helst!

Krögarens födelsedag. Uppvaktar med Triss och kaffe på säng.

måndag 25 februari 2008

Välkommen ombord

Helgen började med uttag av flexkomp och därmed ledig fredag. Efter frukost åkte hela familjen till farmor i Stockholm. Jag och Kid 2 hoppade ur vid Fältöversten och handlade tulpaner, lite vin, öl, cashewnötter och kvällstidningar. Farmor bjöd på kaffe och stora goda kanelbullar. Hissiga som små barn åkte sen jag och Krögaren ner till Siljaterminalen och hoppade på båten mot Helsingfors. Årets helg för mig och Krögaren och också en födelsedagspresent från farmor till sin son. Kvällen börjar alltid med lite mys i hytten, ”en stänkare” och kvällstidningar. Välkommen ombord! Roligaste kvällen på mycket länge. Vi träffade trevliga människor från Södertälje (”eller hur”), vi åt gott, drack och dansade hela kvällen. Vi fick många idéer, som man brukar få efter något glas, och vi pratade och skrattade. Hej och hå vad fort klockan går när man har kul! Fick av en händelse syn på havet genom ett panoramafönster och i månskenet såg jag havets små oskyldiga vågor fastän det gungade en del på fredagkvällen. Fjolårets otroliga gungningar hade inför detta år oroat mig lite men här och nu framför denna vy(och kanske med lite alkohol i kroppen…) så fick Henrietta ett Hallelujah moment.
Mådde mindre bra på lördag morgon. (Hoppas Krögaren skämtar när han säger att jag ägnat mig åt gamla aerobicinstruktörövningar på dansgolvet…) Många år sen man kände sig så bakis. Vi gick ändå upp och åt frukost men sen blev det en timmes sömn igen innan vi kastade oss ut i den finska huvudstaden. Vacker soligt vårväder med två plusgrader mötte oss. Vi slogs av att man kan se så otroligt finsk ut och skrattade som små busungar.
Gjorde den sedvanliga shoppingen till barnen, till Krögaren(födelsedagspresent från Henrietta) och så vykorten till Bengt och Bengan förstås. Sen räksmörgås på Kapelli som är lite av ett Café Opera tycker vi. Skönt att komma tillbaka på båten, sjunka ner i bubbelpoolen och komma i form igen med ett glas vitt…och en bastu efteråt. Skönt att ha reseledaren med sig som donar, fixar och passar upp! Vår bastu blev olidligt het när en dam prompt skulle hälla vatten på stenarna hela tiden. Att sen sex tonårstjejer ockuperade alla duschar med hårinpackningar och diverse kroppsvårdande produkter och Henrietta fick gå upp till den trånga hyttduschen var droppen, men vadå, man är ju på semester. Krögaren har alltid mycket roligare i herrbastun och det hade tydligen varit många långa diskussioner där.
Trevlig kväll (jo, vi testade några spelautomater också) men betydligt lugnare än gårdagen. Till Krögarens besvikelse är inte Henrietta bra på tvådagariradfestande. Det blev en tidig kväll i säng….men ack så skönt att vakna pigg och utvilad på söndag morgon! Åtta plusgrader och inte så mycket trafik, trots denna sportlovssöndag, förrän efter Björbo. Trots snabbis på IKEA var vi hemma före kl 15. Fick rapport från Kidsen och Farmor i Stockholm: Shoppat på Rockzone, gått på stan och nu på bio idag. Vilken rolig sportlovsvecka de kommer att ha. Väntar med spänning att få höra om Kid 1 har vågat sig till frissan. Tvingade mig ut på ett springpass och insåg dess välbehövlighet.
Nu väntar en ny vecka med jobb men också en vecka utan planering för läxor och aktiviteter. Nu ska jag och Krögaren tänka på oss själva och njuta av varandra. På lördag kommer kidsen och farmor hem med tåget. Tack snälla svärmor för denna underbara helg! Den ger oss så mycket.

onsdag 20 februari 2008

Ju förr desto bättre?

Krögaren ser på hockey och fotboll och vi övriga familjemedlemmar följer serien Andra Avenyn som den här veckan har varit fylld med elände, otrohet, svek och sjukdomar. Här är ungdomarna den starka generationen som får hjälpa sina omogna föräldrar att ta ansvar och det verkar vara budskapet serien vill förmedla. Min generation tror att våra barn blir dumma av alla datorer och stillasittande men i själva verket är dagens ungdom mycket ambitiös, intelligent och inspirerande. Det som oroar mig är att de ställer så höga krav på sig själva och de har mindre respekt för äldre. Klimatet är hårdare och man ska ha vassa armbågar för att ta sig fram. Om man inte lyckas är man inget. Pressen är stor att bli något bra. Och helst ska man inte kämpa för att bli något heller. VD direkt utan ansträngning är målet. Snabbt, bekvämt och enkelt via intensivkurser och genvägar. Drar alla över en kam och inser att det finns motsatsen också, liksom det gjorde på min tid. Egentligen kanske förändringen inte är så stor? Var det bättre förr eller är det bättre idag?
Är ingen manisk seriefanatiker men Dr House är ju också bra en vanlig tisdag…och skön avkoppling efter dagens motionspass, mat, disk, läxor och diverse plock.

Alla dessa mail som kommer ”skicka detta vidare till 10 vänner inom 1 timme annars händer en olycka”, fräcka mail, animerade bilder, filmklipp, bildspel med kloka ord – har jag ingen empati som raderar dem direkt? Har inte tid tänker jag och stänger av mina sinnen och fortsätter jobba. Är en otroligt flitig arbetsmyra som jobbar idogt från instämpling till utstämpling. Hinner knappt äta min Finduslåda. Idag har jag sammanställt våra score cards från alla kunder, sökt i deras portaler och uppdaterat diagrammen, förberett revision på vårt kvalitetssystem, uppdaterad kundregister och vår process Kunder & kundbehov, kollat att alla länkar är ok och att rutinerna fortfarande stämmer överens med hur vi gör i verkligheten. Sen det vanliga projektarbetet med sammanställning av kalkyler, offerter, genomgång av kundkrav, upplägg nya handlingsplaner, bevakning och uppföljning av tidplaner med mera, med mera…Ska försöka relaxa lite mer och tänker på min släkting som bott i Costa Rica sedan många år tillbaka. Vilka olika liv vi lever i så olika miljö. Måste komma ihåg att ringa henne på Skype snart som vi lovade varann i julas.

söndag 17 februari 2008

Tonårschaufför

Äntligen fredag. Bort från kontoret och dags för lite kroppsarbete i stallet.
Bastu, kycklinggryta, fredagsmys och TV.

Iskall Lördagsmorgon gjorde att långpasset uteblev men turen till Stallet blev av lite senare på dagen. Kid 2 red två hästar så jag tog en promenad med henne och häst 2 när jag var klar med mocka-bäravatten-packahö-sopastallgångssysslan. Skönt att komma ut och få frisk luft denna härliga vinterdag. Kid 1 på rockmässa hela kvällen och Kid 2 sover hos bästisen så här sitter Henrietta i all sin ensamhet och oj, vad ska man göra då, när man plötsligt blir helt ensam (förutom katten förstås). Hör grannen tjoa och stoja från snöhögen utanför när han leker med sina barnbarn som har kommit hit för att fira sportlov. Får väl bli en liten klagovisa om kvällens melodifestival igen:
1. Börjar bli för gammal för Olas musikstil och moves. Försöker blunda och höra om låten är bra men det låter ansträngt trots 80-talsvibbar.
2. Du behöver aldrig mer vara rädd sjunger Lasse Lindh. Jag skulle vara rädd hela tiden med dig. Osäkerheten lyser genom ögonen och hur mycket du än kisar kommer du aldrig att bli lika farlig som Thåström.
3. The Nicole är en blond Nigella. Kosackdansarna spär på den ryska känslan och jag undrar om jag är i Sverige. Hon skulle ha lagt pengarna på fler sånglektioner.
4. Hej då JimmieJanssonkopia. Upp som en svala, ner som en…”Fan va kul de här va asså” sa Alexander efteråt. För dig kanske.
5. Känner alltid sympati med tvillingar så i förväg får Bröderna Rongedahl pluspoäng. Vet sedan tidigare att dessa kopior är duktiga att sjunga. Kunde inte sluta reta mig på att en hade gylfen öppen men fråga mig inte vilken. Snyggt med röda kläder. Bra låt som för tankarna till Bee Gees.
6. Sanna sjunger en smäktande ballad så till och med Henrietta smälter. Blir sommarens tryckarlåt på dansgolven. Dansa tryckare och vara nykär…
7. Ingenting för mig. Enkelt när låtens titel och mitt omdöme är lika. Har dessa herrar kommit hit via vadslagning eller utpressning?
8. Så härligt med artister som kan sjunga. Carola och Andreas får min röst ikväll. One love is all I need. Kvällstidningarnas rosor har trissat upp förväntningarna. Så fantastiskt är det inte.

Kan inte sluta att envist zappa över till ett romantiskt drama. Dåliga filmer som man inte kan sluta titta på – är de dåliga?
I Globen får vi se ballad-Sanna och bröderna lika-som-bär. Kul!
Carola-Andreas och Ola får en andra chans. Ringer och får rapport från Kid 1 som just ätit pizza på restaurangen och nu ska vidare till rockmässan igen. Krögaren har haft pastabuffé som laddning till morgondagens stora skidtävling på orten och nu är han på väg hem till Henrietta. Vinglaset får vänta till nästa helg utifall Kid 1 vill ha skjuts senare.

torsdag 14 februari 2008

Naturliga lockar

Tvillingen verkar tycka att jag är fin i håret. Har inte använt plattången och kommer direkt från morgonpromenaden. Kanske ska börja köra naturell istället eftersom det verkar vara det vackraste.

Kid 1 börjar glömma lite. Han nickar på frågan om det är mycket tankar i huvudet. –På musik är nästa svar…Har bett skolan om lägesrapport och väntar på svar. Glasögonen vill t ex gärna bli kvarglömda hemma. Men han hade koll på att man skulle betala in till friluftsdagen idag. DET är bra. Och han var hur lycklig som helst när han kom hem från rep med Olle.

Kid 2 spelar ”Ja må han leva” på gitarr. Vad duktig hon har blivit redan!

Bil 2 har sedan hemkomsten från landskapet i väster redan fått en punka och är nu totaldöd igen. Hurra för begagnade bilar! Ännu en sak för Krögaren att bita i.

Tillbringar hela f m på jobbet med att försöka förklara för kund varför vi är försenade i två projekt och det blir ett fasligt sjå att få ihop leveranser av prover hit och dit och express och provkörningar och kardborre och monteringsanvisningar och intern kommunikation. Disktrasa, urvriden, jag? Står och solar mig en stund utanför på lunchen i den härliga vinterdagen och nu känns det att vårsolen börjar bli starkare. Det blir förmodligen sommar i år igen!

Alla Hjärtans Dag. Det ska firas. Ska pussa på min familj.

Av någon anledning hör jag en låt i huvudet som min morfar lärde mig:
”När jag var liten då var jag elak det vet jag – När morsan sa att jag skulle pinka då sket jag”

Segmentering av Adidas Adistar Cushion US 7.5

Kön: Kvinna
Ålder: 35
Bostadsort: Mellansverige
Konsumtionsvanor: Nötter, helst naturella, frukt, keso, kvällstidning med bilaga, Extra tuggumi vit och gul
Medievanor: Room Service, Sisters and Brothers, Dr House, Desperate houswifes, Det okända, Let´s Dance
Intressen: Löpning, hälsa, vinklubb och barnens intressen
Utbildning: Ekonomiskt gymnasium och en hel del kurser via jobbet
Arbete: Marknadskoordinator
Köptrogen: Fjärde året med samma modell. Outstanding.
Saker som Adidas INTE kan veta eller få tag på: Föredrar ung snygg manlig expedit vid köptillfället. Vill gärna få en gåva eller rabatt för lång trogen tjänst.
Känslomänniska. Lägger gärna sina pengar på bra springskor. Benägen att tröstäta vid motgångar. En sökare som jobbar med att vara nöjd och tacksam.
Vill Henrietta att Adidas ska veta detta? Nja…

onsdag 13 februari 2008

Fäbodliv


12,51 per liter står det när jag promenerar förbi macken.
Kommer ihåg när det var uppe i 6 kr per liter och vi funderade på om vi skulle klara det. Nu är det slut på nöjestripperna. Nu får vi åka lokalt. Här uppe i obygden går ju inte tunnelbanan var 10:e minut precis. Läste i lokaltidningen att vi kan få problem att få tag på bensin i glesbygden då små mackar måste slå igen. Läste också att det påverkar miljön negativt att odla fram biogas som ska vara alternativet till bensinen.
Jaha, inte ska man flyga med tanke på miljöutsläppen och inte har man råd att åka bil. Framtidens semester kanske blir en promenad med kossorna till fäboden. Mjölka med MP3? Kura skymning och kortspel. Vad ska man med dator till när elpriset är så högt? Hur ska det bli? Återgå till rötterna. Kanske lika bra att Henrietta har fått in vanan att promenera till jobbet. Läser jag för mycket? Ska man tro på allt man läser?

Vi fryser på kontoret…nog för att vi får avslag på vår budget i år men dra ner på värmekostnaden…? Väntar på att vaktmästaren ska komma och trolla fram lite värme. Blåser iskall luft från fläkten och jag fryser in i märgen. Är AC:n på mitt i vintern tro? Fryser om händerna och näsan. Brrr….Jag vill ha sommar och jordgubbar.

måndag 11 februari 2008

Det spelar ingen roll hur långsamt du går, så länge du inte stannar

Hopptävling för Kid 2. Ivrigt stampande med övernattad bästis klara klockan 7 söndag morgon. De byggde hinder i ridhuset, travaren kom upp med Hästen och Henrietta gjorde klart Stallet innan hon åkte på tävlingen. Nervös mamma var jättestolt. Lite pirr blev 4 fel på en hindermiss men vad månde bliva av denna blott 9-åriga ryttare? Travaren fick bidrag till nya hästskor. Roligt med Mamma-mormor som var med och tittade.
Skön söndag eftermiddag med tidningar, lugn och ro. Krögaren hem efter en hård helg. Bil 2 åter i hushållet med en punka som pricken över i. Henrietta plockar ihop och planerar för veckan som kommer. Veckorna flyger fram och Mål 1 från nyårslöftet kommer att bli framflyttat….hmmm….Det spelar ingen roll hur långsamt du går, så länge du inte stannar.
Henrietta har fått en idé. Henrietta vill skriva en bok. Huvudpersonen ska vara en figur som är långt ifrån perfekt och duktig men som ändå är lycklig, tror på sig själv och har ett underbart liv fyllt av fantasi, lek och glädje. Barn och ungdomar behöver bombas med självförtroende och det kanske är dags för en ny modern Pippi? Är det Henriettas kall?

lördag 9 februari 2008

Sweden 12 points

Dags för Melodifestival igen. Deltävlingen i Göteborg så trist att man inte kan låta bli lite sann tangentbordssatir.
1. E-type med ännu fler pudlar: Skrattretande. Skaffa en stylist och sök en mognare målgrupp .
2. Face 84: Men gud så sockersött. Elgitarrtricket funkar inte.
3. Velvet: Föll av stocken innan hon ens hade börjat sjunga. Faller en falleralla…Hög midja ser konstigt ut men lantfjolla som man är kanske det tar ett år innan man begriper. De ja vu…Jo, den låten har vi upplevt otal gånger tidigare…hej och hå vad falskt. Carolas gamla stormvindsfläkt gör det inte bättre.
4. Brandur: Ballader är tråkigt. Close your eyes….ja, jag gör det och det blir inte bättre. Objection overruled!
5. Michael Michailoff: Kan man heta så? Öststatsvibbar kanske funkar i stora finalen men inte för Henrietta. Kväljning. Hederliga loggpojkar känns tryggare. Bob Marley som förebild. Det märktes inte!
6. Publikens jubel. Amy Diamond har äntligen åldern inne. Thankyou för den första sångrösten so far. Men är röstarna lika oskuldsfulla?
7. Sussie Tapper: Nej, det finns inga mirakel Sussie. Eva Dahlgren kopia. Fin låt en dag när man är nere och känner självömkan men på en melodifestival?
En kärlekssång till hennes man. Trodde först det var hennes man som sjöng.
8. Allas vår Viking Christer Sjögren. Jag kan höra min far: E jer e en riktig schlager. Hört! An jer e en slicken som en kôm ihög ätt ö hä e en schlager!
Ja Christer, jag tror banne mig du får Henriettas röst ikväll! Torgny Söderberg kanske lyckas i sitt försök till ny dänga. Plymerna svajar! I love Europe!

Tja, kan faktiskt stå ut med Luuk i år igen men varför avbröt du Björns striptease med en dikt? Kunde ju har blivit ett spännande program. Och vilken funktion hade den andra programledaren? Har SVT bidrag för att ta in skåningar i studion? Skänk den lönen till något vettigt miljöprojekt istället.
Nervöst i Green room. Tick, tack, tick, tack…..
Tapper, Velvet, E-type, Amy och Christer vidare i första sorteringen.
Tick, tack, tick, tack….
Yes – Christer 57 och Amy 16 till Globen! Hökkin schlager!
Andra chansen till E-type med pudlar och Tappra Sussie.
Ein bischen Frieden…

torsdag 7 februari 2008

Polis Polis Potatisgris

Läste i den lokala tidningen om en kvinna som efter en poliskontroll fick böta 1500 kr för att hon inte hade bälte på sig i bussen. Tänk vad mycket kul hon hade kunnat ha för dom pengarna! Hon och chauffören var de enda på bussen. Syftet med kontroller lär väl vara säkerhet för resenären men jag tycker ändå ibland att det blir mer och mer regler, lagar och förbud i vårt land. Snart vet man inte vad man får göra längre.
Men är man rädd om sitt liv (och om sina pengar) ser man väl till själv att veta vad som gäller. Ska inte polisen lita på det och vara där de verkligen behövs istället? Skulle vilja se samma kontroll på en buss i Indien!
Läste att Busschauffören är ansvarig att säga till alla under 15 år att de måste ha bälte på sig i bussen. Om man så ertappar en person under 15 år vid en kontroll är det Busschauffören som är ansvarig och får böta. Då kan dom minsann säga till när det är dom själva som åker dit i slutändan? Var och en försöker bara rädda sitt eget skinn. Genom sig själv känner man andra? Hur håller Busschauffören reda på vilka som är över eller under 15 år? Vad gör polisen för pengarna de får in på alla böter?

Långpass 20 km avverkat.
Stockholm Marathon drygt dubbelt så långt….kommer benen att gå av?

Årlig ögonkontroll hos optikern. Fick prova nya linser med silikon som
släpper in mer syre till ögat och förhindrar att det blir torrt. Verkar som silikon kan användas till det mesta idag. Rena universalmedlet. Ser löpsedeln snart: ”Silikon är cancerframkallande – forskare varnar”. Ska prova ett par i alla fall. Sen blir det blåa och gröna ”vanliga” linser! Man måste variera sig! När andra tatuerar och piercar sig byter jag färg på linserna. Har provat blåa, lila och bruna genom åren. Jodå, jag har faktiskt ett tandsmycke också – så det så!
Glasögon till Kid 1 klara. Han ser vuxen ut. Han ÄR snart vuxen.

Om att vara projektledare


En gång projektledare, alltid projektledare. Såväl på jobbet som i hemmet.
Inser (på tiden för en 35-åring?) att jag curlar en hel del när jag åker och lämnar skidor vid spåret så Kid 2 ska slippa bära dem på bussen…Säger väldigt viktiga meningar på morgonen inför hennes Friluftsdag och jag hoppas att hon lyssnar…Travaren säger att hon är väldigt duktig (duktig flicka…) när INTE jag är med….MÅSTE SLUTA CURLA….och funderar faktiskt på att säga upp mig som projektledare hemma. Glömda matsäckar och gympakläder - vem ska lära sig? Kid 1 sköter sig bra för det mesta. Kid 2 lär sig nog så småningom. Ska försöka stänga dörren till rummet så jag slipper se alla saker som ligger slängda överallt i en enda röra. Curlandet på jobbet lite bättre med åren. Inte bra att kunna för mycket och vara för duktig för då får man bara fler och fler arbetsuppgifter. Sorgligt att det ska behöva vara så?!. Så länge kossan står i båset saknar man henne inte….nej, jag tar nog en ledig dag. Kanske lär jag mig att spela curling…
Äntligen är Tvillingen tillbaka! Har sprungit 17 mil på sitt träningsläger i Spanien. Jag känner dödssynd nr 2 och tackar gärna ja till en resa nästa år.

onsdag 6 februari 2008

68:e gången med Club 17

Henrietta är gift med en Krögare. Restaurangbranschen är mycket slitsam för liten peng och allt helgarbete sätter onekligen äktenskapet på prov. Men Henrietta och Krögaren är duktiga på att diskutera och vårda sin relation. Vi vet vad vi tycker och vart vi står och vi kämpar på. Det är tröttsamt att man ses mest på vardagarna och då vet ju alla att man inte hinner och orkar så mycket. Men snart får vi åka till Helsinki och mysa.
Livet är spöregn ibland och solsken ibland. Henrietta blogg ska ha solsken.
Henrietta är med i en vinklubb. Vi heter Club 17. I helgen var det dags för årsmöte och vinprovning. Club 17 måste absolut jobba för en egen hemsida. Kanske kan mamma leja någon elev till jobbet? Ett gäng glada medlemmar samlades. Vi konstaterade att detta var vår 68:e träff! Helt otroligt! Dagens tema var röda budgetviner (inget över 80 kr) och vi provade fyra olika. Jag hade 50% rätt...medan två av medlemmarna hade full pott. Hittade en favorit för endast 58 kr. Lammfärsspett med rotfrukter och god sås, Sivans goda kolatårta till efterrätt och ännu mera vin…Pappa, Lasse och Kid 1 var hemma hos mig och åt pizza. Kid 2 sov hos bästisen. Ringde 19.30 och frågade om hon fick klippa sig. –Ja, men kom ihåg att om du inte blir nöjd går det inte att ångra sig. Nej, nej, nej. Ringde igen 23.30 och var överlycklig över sin nya frisyr.
Club17 åt och drack och decibelstyrkan blev högre och högre. Tur att det finns tålmodiga grannar.
Askungen var hemma i sin säng före kl 12.
-Bara jag får springa blir jag lycklig, säger jag.
-Bara jag får rida blir jag lycklig, kontrar Kid 2.

fredag 1 februari 2008

Dagarna som går


Varde helg. Och det vart helg.
Veckorna rusar fram. Årets första månad, som jag i november fruktade som lång, mörk och kall, har plötsligt bara varit och imorgon är det ny månad.
Bossen har varit på plats vilket betyder möten, protokoll, offerter och diskussioner.
Även om mailkommunikation fungerar fantastiskt för det mesta så är det skönt när människor möts öga mot öga. Det känns roligare så.
Hektisk vecka med mycket att göra men Henrietta har ett nytt tänk som gör att det blir hur roligt som helst! Många roliga fikaskratt under veckan med bl a Pony Girls…
Ett gott skratt förlänger absolut livet.
Har blivit några bra springpass i veckan, trots snö, slask och vinterrusk. Kid 1 har hängt med två dagar de första kilometrarna. Tvillingen är i lägenheten i Spanien på träningsläger med nio kompisar. Hänger gärna med på en eventuell repris nästa år och byter ut slasket mot barmark. Jag saknar Tvillingen och känner mig alltid lite halv utan.
Ler när jag vaknar och minns en tydlig dröm. Efter frukost är den nästan bortglömd. Måste lära mig att skriva ner så fort jag vaknar. Drömmar är spännande. Av drömmar kan man lära. Drömmar är ditt undermedvetna. Drömmar är också gott…
Helghandlade med kidsen och kom ihåg hästarnas morötter. Sjöng och tokade
i bilen. –Men mamma, pinsamhetsgrad 12! –Vadå, jag är ju bara lycklig!
Måste skriva ut rolig historia till morgondagens projektgenomgång. Blir nog en fräckis igen..!
Midvinternattens köld är hård. Färjestad gnistra och glimma.
Alla sitta i egen TV-gård.
Djupt i knät ligger datorn en timma.
Snön ligger vit på taken.
Snart är inte Henrietta vaken.
Varde helg. Och det vart helg.