måndag 29 december 2008

Julen 2008
















Grattis Kid 2 till Andraplatsen i Tomtehoppningen! TACK för spänningen!
TACK Mamma för den trevliga festen på Din födelsedag. Hoppas Ni hade en underbar vecka i fjällen!

TACK snälla Pelle för den underbara julblomman som jag har njutit av hela julen! I get spoiled - går och trampar och väntar dagen före julafton....
TACK Hobackstomten för att du kom i år igen! Men Du glömde käppen. Den står på trappan.

TACK Kidsen och Make för en jätterolig dag i Karlstad! Och Hockeyn var ju jättespännande!
Spana in Nyårsklänningen - Kan man bli mycket vackrare än så?

lördag 27 december 2008

Mellandagsvila


Julveckan blev en riktig vilovecka och också en riktig frossarvecka. Ikväll bet jag ur min förbaskade tand igen (nej, ingen knäck faktiskt) så nu är det bara att hoppas det håller ihop i helgen och sen ringa på måndag. Jag som hade tänkt göra slut på en hel del pengar när vi ska på mellandagsrea på söndag - nu får man tänka om. Är det någon mening med allt som händer..?

Har haft en lugn skön jul med många filmer på TV:n. Kidsen har blivit lite förkylda. För kallt för att springa ute och löpbandet har fått samla damm för några välbehövliga dagars vila.

Gjorde mitt första Traderaköp före jul (inspirerad av mamma - den stora nätshopparen) och hann få min jättesnygga röda julklänning dagen före julafton! Pris: 135,-! Ett fynd kan man säga.

Hobackstomten gjorde besök på Julafton - och Henrietta fick paket också! Tomten glömde sin käpp på vår trapp.

Första Julottan var jättemysig. Kid1 var jätteduktig, slet och tände måånga ljus från klockan 3 med Backa-Rolf. Själv tog jag en promenad till kyrkan och vägen dit kantades av marchaller. På väg hem blev jag omsprungen av en häst med bjällerkrans och en gammal släde. Så vackert så jag blev alldeles gråtfärdig. Kände historiens vingslag i den kalla bistra juldagsmorgonen.

Imorgon blir det wake up to reality - träning och nya tag inför kommande år. Ska jobba på måndag och tisdag igen - sen ledig en vecka igen...Härligt sköna veckor!

tisdag 23 december 2008

E-tillsatser

Är du också drabbad av E-diskussionen?
Vad törs man äta? Färdiga matlådor i micron kryllar av E-tillsatser och att laga mat från grunden med lokala råvaror förespråkas.
Motbud på nyheterna igår: Man ska ha klart för sig varför E-tillsatser finns. Ofta är det för att motverka gifter. Det svämmar över av experter och åsikter och hur mycket står det mellan raderna – företag kanske sponsrar för uttalande som gynnar dem? Och många av de som skriker är minsann rökare och gillar att ta sig ett glas…Hur nyttigt är det? Jag tror att man kan äta allt men inte alltid. Jag tror också att vi har tappat bort oss själva i myllret av information så vi har glömt att lyssna på våra kroppar. Din kropp talar om för dig vad den behöver för att må bra. Den reagerar också med sjukdom om den får något som den inte vill ha. Så lyssna på dig själv, lär känna vad du mår bra av och njut av det du äter!

måndag 22 december 2008

Dan före Dan före Dan före Dopparedan...

Kid 2 kom tvåa i Tomtehoppningen, hopptävling på Stallet i fredags. Jag är så stolt över henne. Det märks att hon har fått rutin och vågar driva på Calippo.
Vi grattade Mamma med champagne, sång och present på kvällen.
På Lördag fixade jag och svärfar julklapp åt kidsen. De kommer nog bli väldigt nöjda.
Krögaren hade lunchbuffé hela helgen - helt själv.
Söndag blev en riktigt slö dag med Harry Potter film och alldeles för mycket att äta. Får ont i magen direkt av chocklad - men kan inte låta bli ibland - att jag aldrig lär mig! Får nog hoppa över chocklade på Julafton om jag vill må bra. Det kan det vara värt! Jag diskuterade jul och alkohol med kidsen - tänk vad många barn som har ångest inför julen och inte vet hur det ska bli för att föräldrarna dricker för mycket. Ledsamt och alldeles för vanligt.
Söndagkvällen avnjöts med fin julmusik i kyrkan. Kid 2 sjöng med stora kören.
Känner mig så trött - ska sova en hel vecka i jul. Jobbar bara måndag och sen är jag ledig resten av veckan. Härligt! Kidsen fick jullov i fredags och har redan börjat slappa.

tisdag 16 december 2008

Hyllning till Mamma

Jag beundrar Dig Mamma för att…

…Du alltid vill prova nya saker. Gå på ny restaurang. Göra på ett nytt sätt. Göra något riskabelt och lite farligt, lite busigt.

…Du har Ditt barnasinne kvar. Du leker. Du är glad.
En vrå av Ditt hjärta är alltid 20 år.
Barnen följer Dig och deras ögon tindrar när Du berättar om när Du var ung.

…Du är en modern Mamma. Du skypar. Du hänger med. Du är fräsch. Du är ung. Du uppmuntrade mig att börja blogga.

…Du känner mig så väl. Du vet vad jag behöver. Du vet vad som får mig att må bra.

…Du är så social. Det blir fest runt Dig Mamma.

…Du räcker till åt alla. (även om jag kan tycka att du ska säga nej lite oftare…)

…Du är så vacker. Du har både inre och yttre skönhet. Eller är det så att Din inre lycka speglar sig på utsidan? Känn Dig stolt Mamma! Få är de gånger jag har sett Dina tårar Mamma. Jag har lärt mig att livet går upp och ner och att man måste gråta ibland, men blir jag som Dig, och alltid låter skrattet ha övertaget, då ska jag vara nöjd. Då ska jag vara glad.

..Du är spontan. Jag har lärt mig av Dig och Tom att man måste vara spontan för att vara lycklig. Du säger aldrig nej till något kul. Och Du skulle aldrig säga nej till ett glas vin Mamma! Jag har tagit efter Ditt optimistiska sätt - Jag löser ju alltid korsord med kulspetspenna.

…Du håller igång. Du är en förebild. Är det våra rundor i Grimsåkersskogarna som har resulterat i tre motionsfrälsta barn? I så fall är det ju underbart!
Har Du svaret Mamma, på varför det växer så det knakar i skogen där?

…Du har lärt mig att livet är så mycket mer än att städa.
Jag har insett det nu, lite senare. Nu väntar jag bara på den dagen Isabelle ringer mig på jobbet och säger hur lortigt jag har det…

…Du, även om Du i mina ögon är helt perfekt, också har visat mig att ingen kan vara perfekt. Du kliar Dig till exempel i öronen. Du kör minsann för fort i Garsås (Jo, jo, jo….No, no, no…). Du har minsann en markerad underläpp.

Till sist Mamma, får jag inte glömma Kantarellerna. Härmed tilldelas årets
Kantarellogram Min Mamma!
Jag ser framför mig när Du gick rakt på den enda gula kantarellen i Smedjebackens skog. Du luktade dig till den! Med målmedveten blick skymtade jag en gipsad arm stående rakt ut mellan granstammarna.
Jag skrattar än när jag tänker på det.

Dom säger att vi är lika Mamma. Jag hoppas det. Jag hoppas det.
Utan Dig Mamma (och Pappa till viss del förstås) skulle jag faktiskt inte finnas.

Må hälsan vara med Dig många långa år framöver och njut av livets efterrätt varenda sekund! Carpe Diem!

Hurra för Dig Mamma!
GRATTIS PÅ FÖDELSEDAGEN!
Det är roligare att vara 60 år ung än 40 år gammal.

Att åldras är som att bestiga berg – Man blir lite andfådd
men man får en mycket bättre utsikt!

Jul, Jul, Strålande Jul...

Jag älskade julen när jag var liten. Att toffla ner till ett nybonat golv
och med doften av hyacint njuta av den magiska stämningen som infunnit sig.
Granen klädd, gröten kokad, julskinkad griljerad.
Har kvar en bandinspelning där jag ger handfasta tips om julpynt och pyssel.
Väldigt ordentligt och väldigt duktigt. Mina ögon tindrade! Har ett svagt minne av att jag brukade tända ett ljus och läsa ur psalmboken – är man frälst då? Av Julen.

Jodå, jag älskar julen idag också. Om man lär sig att ta den på rätt sätt. Som en tid för vila, tid för glädje, tid för avslappning. Njuta av det man vill.
Småbarnsstadiet är över. Den här julen ska jag vara hemma i lugn och ro med min familj. Jag ska dricka glögg, lyssna på julmusik, spela spel och gå till kyrkan. Göra det som faller in. Kanske en sillburk, en god ostpaj, Krögarens perfekta revbensspjäll, risgrynsgröt, Janssons(förstås) och mycket chocklad! Min blivande konfirmand (sonen) ska vara med Backa-Rolf på Juldagsmorgon och tända 300 ljus innan Julottan börjar klockan fem. Jag går på min första Julotta ever. Vinglaset får vänta till Juldagen. Efter julottan åker vi hem, äter frukost, ligger i soffan, myser, chillar, zappar, filmtajm, halvsova, äta…tillsammans med de två andra familjemedlemmarna och katten som alla föredrar att sova istället för att gå på Julotta!
Tomten är bokad. Hobackstomten är trogen. Kidsen kommer aldrig få veta…
jo kanske – när de blir stora och får egna kottar.

Varde ljus – och det vart ljus. En sak är säkert – det blir vår och det blir sommar igen. Jag längtar redan.

Julgoda Kramar till Alla
önskar Tomtemor

Stearin•Granris•Kanel•Hyacint•Mistel•Risgrynsgröt•Mandel•Röda sidenband•Knäck•Pepparkakor•Advent•Julstjärna•Glögg•Släde•Rimfrost•
Lykta•Russin•Skägg•Änglaspel•Snögubbe•Stjärna•Snö•Röda äpplen•Stilla Natt

fredag 12 december 2008

Helgens planer

Bilen har gjort många turer den här veckan mellan Julspel i kyrkan, Luciafirande, brödhämtning, träningar mm. Kid 2 sjöng inledningssången i årets Julspel med änglalik stämma. Helt underbar. Vad månde bliva? Jag och Krögaren är tårögda. Kid 1 hängde med till kyrkan mest för att få ett till steg i sin konfirmationsvandring.

Fixade fika till Kid 2:s klass efter luciatåget torsdag kväll tillsammans med två andra mammor. Puh! Skönt att vi har vårat gjort. Nu får de andra grupperna fixa avslutningen i Juni. Ha! Det blev en mysig stund för barnen (i alla fall..). Själv var jag så trött när jag kom hem så jag somnade sött så fort huvudet nådde kudden.

Äntligen Fredag!
Ska sluta tidigare och åka ner till hästarna. Gör Stallet när Kid 2 rider. Det vankas hopptävling om en vecka. Sen blir det fredagsmys med bastu och Idol. Krögaren är med en stund innan han åker på nattskiftet…

Veckans träning:
Måndag: Löpband 10 km fart 12 km/h
Tisdag: Långpass 20 km mycket lugnt tempo
Onsdag: Löpband 5 km tempo ca 12-13-13-14-12 km/h
Torsdag: Löpband 5 km tempo 12-12-13-13-12 km/h (tidigt på morgonen utan mat i magen-jobbigt). Kvällspromenad.
Fredag: Morgonpromenad. VILA (+mockning..)
Lördag: Planerat: 10 km lugnt (+mockning..)
Söndag: Planerat: 10 km lugnt (+Årets Julbak hos Mamma!)

onsdag 10 december 2008

Flaggan i topp



Firade Kid 1 på hans 14-årsdag med mick-stativ, springskor och massor av pengar till vår stundande mellandagsresa. Han bjöd tre kompisar på pizza på kvällen. De hade suttit i två timmar och pratat och haft jätteskoj. De fick skjuts av en kompis till Martin. Hade blivit sladdar på en parkering innan hemfärd. Jojo, oroliga mamman undrade vem kompisen var? Kanske lika bra att inte veta...
Tittade på Kid 2 när hon red i Stallet på kvällen. Vilken stoooor häst (Bonita) och så duktig hon är. Ett litet tryck med vänster skänkel så fattade hon galopp. Hej Hopp!






Vilken lycka med "Muff-Luffar" från Farmor!
Och blommorna har börjat slå ut!

måndag 8 december 2008

Firad Fjortis

Har inte mockat på hela helgen! Kände att nu får det vara nog ett tag. Men lusten kommer säkert åter till nästa helg..
Hämtade svärmor, som kom med tåget från Stockholm, på stationen fredag kväll. Hon bjöd på pizza resp. räksallad och rött vin och vi spanade in när Robin tvingades lämna Idol. Som vanligt hade Farmor med sig gudagoda gåvor till Kidsen. Lilla Julafton när hon kommer.
Har fixat och donat så jag skulle kunna vara ledig i helgen. Därför somnade jag sött tidigt - fredagstrött - vintrött? Krögaren hade studentfest och kom hem vid 3 på natten.

Kom ännu mera snö i helgen. Tack Gud, nu räcker det. Promenerade kyrkrundan med svärmor. Tårtkalas för blivande fjortisen i huset. Han fick önska sig vad som helst för middag. Det blev: -Biff med Pommes och Bea. Krögaren bjöd upp till fest för familjen på baren. Då vi tog en skön promenad kunde vi ta oss ett glas vin också.

Skön promenad söndag förmiddag. Henriettas goda pajer till lunch. Vi kollade luciakröningen på Hembygdsgården kl 16. Travaren var kandidat men blev tyvärr inte årets ljusdrottning. Helt underbar julstämning med julmarknad och mycket ljus. Påminde om Skansens julmarknad. När kören sjöng luciasånger blir Henrietta så rörd så hon nästan får en tår i ögat. Och Jan pratade om att Lucia kommer med sitt ljus och bär oss över bron till våren på andra sidan. Snyft!

Den här veckan fick jag ihop ett mil löpning varje dag från måndag till fredag, alltså fem mil + helgens promenader. Går som en dans att springa nu. Hur skönt som helst. Det är väl då man ska börja öka tempot lite va? Hmm...får nog bli en liten ökning av km-farten på ett par pass nästa vecka.

Nu har jag lämnat svärmor på stationen, söndag kväll. Ska ta mig lite soppa till middag, sätta mig ner med söndagsbilagorna och njuta en stund. Allt klart inför en ny härlig vecka!

Åh, vad jag längtar efter juuulen....och årets krans är bunden och hänger där den ska.

torsdag 4 december 2008

Julhälsning










Sammanlagt skottade vi fem gånger.
Tog en liten promenad runt kvarteren med kameran.
Nu hoppas vi att vintern stannar till jul.
Sugen på att ta fram skidorna och ta en tur.

Virkade röda hjärtan


Krögaren fixade utskick med julbord åt 120 personer lätt som en plätt. Den mannen är värd att beundra. Endast lite hjälp av svärfar med maltan. Pappa älskar att göra malta sen vi hade Lugnet. Eller hur? Själv avskyr jag ris a la malta. Och kombinationen med saftsås kan inte bli värre. Hellre apelsiner.
Varför förstöra vanlig hederlig risgrynsgröt?

Var på utvecklingssamtal med Kid 1. Han blir godkänd i alla ämnen nu när han får sitt första betyg ever. Det handlar mer om motivation och förstå att det är man själv som väljer hur livet ska se ut. Vill man ha bra betyg och komma in på den skola man vill och få det arbete man vill kanske man ska inse att man får göra sitt bästa. Han kan så mycket och måste lära sig att ta för sig och visa sina kunskaper. Stå på Dig MAAN och våga säga vad du vill! Jag älskar dig vännen!

Å äntligen har jag hängt upp mormors virkade röda hjärtan i år! De har legat i en burk i många år och nu kände jag att det är dags!

onsdag 3 december 2008

Mellis-Mums

Har ett nytt favoritmellis:
Keso, apelsin, hasselnötter, kanel och kokosflingor.
Ringla över lite flytande honung.
Jammiehhy-gott. Och helt ofarligt för figuren!

Utmaningsdags!




Härmed utmanar jag mina läsare:

5 saker som jag önskar mig i Julklapp:

1. Julefrid

2. En vit julafton med tomte och massor av julgodis - både i fast och flytande form

3. En kram av mina nära och kära

4. En blomma

5. Att jag får vara frisk och må så bra som jag gör just nu!

tisdag 2 december 2008

Med tungan rätt i mun?


För 640,- skulle man kunna köpa en fin julklapp till sina barn. En ny tröja kanske. Eller ett par nya jeans.
För 640,- skulle man kunna gå ut och äta middag.
Eller laga en underbart god middag hemma.
Eller gå ut på krogen och leva loppan.
Eller köpa några lotter.
Eller gå på fotvård.
Eller klippa sig.
Eller gå på bio.
På 10 minuter försvann 640,-…..i tandläkarstolen. Roligare kan man ju ha.
Ja, ja, jag vet att vi har en priviligerad billig tandvård i Sverige om man jämför. Men ändå! Det svider varje gång.
Den dumma rotfyllda tanden som spricker ibland men som jag måste försöka behålla för att tanden bredvid är urdragen och tugga bör man annars dör man! Ont gjorde det också när assistenten tryckte ner huvet i stolen så det skar in i tandköttet. Fy! Dessutom knakar det i min käke sen jag låg i timmar och rotfyllde för några år sedan. Törs inte tänka på hur det ska knaka när ålderdomen kommer smygande…
Har alltid funderat på om man håller tungan rakt när man ligger där. Och börjar man fundera så får den väl liv och far runt som en orm! Är det bara jag som tänker så? Skulle vilja vara tandläkare för en dag och spana in!

måndag 1 december 2008

Jultallrik

Bakade saffransmuffins och chockladmuffins till Julskyltning och kommande klassresa för Kid 1 (började vid 7-tiden lördag morgon...). Sprang en mil också. Klockan 11 var vi på väg till Travaren för mockning. Gissa om det var skönt att äta lunch och sätta sig klockan 3 på eftermiddagen! Kollade in mamma som julpysslade i hyresföreningen. Hon målade bara snoppar...Ha, Ha! Krögaren hade en avhämtning men kom hem till en skön myskväll med Krögarens supergoda Kycklinggryta. Somnade mycket tidigt.
Mycket snö kom under natten och under hela söndagen. Perfekt julstämning inför julskyltningen på kvällen. Fixade och donade med allt som komma skall i jul, julfika, luciafirande, prao mm...mm....Men jag hann med en mil på löpbandet också! Heja på! Börjar gå lätt nu! Hjälpte Krögaren med Jultallrik på baren under Julskyltningen. Vi sålde så all julmat tog slut - ända ín till sista prinskorven! Nallade med mig lite rostbiff hem till kvällen. Kid 1 sålde bröd till klassresan någon timme innan han tröttnade och gick hem till katten. Hittade hans brödpåse inne på baren när det var en timme kvar - noll koll! Här är det Mammsen som får ha koll. Full koll! Puh! Inte varje dag jag extraknäcker som servitris. Huvvaligen. Ingen bransch för en kontrollfreak som mig. Men lite, lite, lite kul ändå...Tror att Krögaren vet det innerst inne - även om han får vara mycket försiktig med sin sköra hustru...

fredag 28 november 2008

Nystädat




Flexsaldo är bra. En kortare dag på jobbet resulterade i att jag nu, en torsdag kväll, kan sitta och njuta av ett nystädat hus inför helgen och första advent. Vilken skön känsla! Till och med fönstren är putsade! Maken tog frivilligt på sig att städa toaletten och det accepterades fort. Nu kan jag ta helg och bara njuta. Måste förstås baka till Kid 1 som ska sälja bröd på julskyltningen…men det gör jag så gärna!
Orkade till och med klämma 8 km på löpbandet som en sund avslutning på dagen. Är inne i en ”orka-hur-mycket-som-helst-period”. Har massor av energi!

onsdag 26 november 2008

Träningsvärk!!

Trots massagen är jag stel i varje muskel idag efter gårdagens boxningspass.



Längtar efter advent. Längtar efter julen. Julen är röd. Längtar efter många julklappar…





Teambuilding

Hade teambuildingdag med projektgruppen idag. Är själv mycket nöjd med dagen och jag tror att deltagarna uppskattade den också.
Vi började med ett boxningspass kl 08-09 på morgonen. DET var kul och jättejobbigt! Kaffe och macka hos Krögaren. Sen blev det effektivt arbete i bibliotekets nya lokaler. Vi hann med mycket under dagen och gjorde ett bra grundarbete för fortsättningen. Krögaren serverade oss kycklinggryta och vi hann med lite roliga gruppstärkande övningar där man fick tänka till lite.
Hoppas att deltagarna fick med sig något att fundera på.
Kul att komma ifrån kontoret och göra något helt annat en dag.

På kvällen blev det en välbehövlig helkroppsmassage hos Ann-Charlotte.

tisdag 25 november 2008

Nysnaggad

Kid 1 har snaggat sig. Oj, vilken vuxen mogen man det blev!
-Jag har funderat på att göra det så länge å så tänkte jag bara – Nu gör jag det! Han och frisören får bestämma själva. Vi lägger oss inte i.

måndag 24 november 2008

Singelliv

Krögaren har åkt med polarna på den årliga hockeyresan med match, hotell och säkert en och annan bira. Jag och Kidsen med kusin tillbringade förmiddagen på badhuset. Jag och Kid 1 tränade nere i gymet ett tag. Det blev trappstegsmaskin, roddmaskin och sen en halv km simning. Skönt!
Inhandlade två nya adventsljusstakar. Pankisar till Kidsen. Hann med en promenad också - man får passa på när solen är uppe så här års. Började putsa fönster (bara på insidan än eftersom kölden har bitit sig i den här helgen) och stryka gardiner. Första advent nästa helg - redan?!
Lagade mat, stickade, läste och myste. Vi hyrde film och handlade lite matsäck inför söndagen.
Kid 2 fick sova på Krögarens sida i natt - he, he...
Skjutsade två trötta Ju Jutsu-killar till Patrik kl 07:00 söndag morgon. Heldag i Borlänge s k "Bältesdag" där de får träna teknik för ny bältesfärg. Gul är väl nästa tror jag för Kid 1.
Sprang på löpbandet och sen blev det ridning/mockning för hela slanten.
Telefonmöte med Möbiusföreningen på kvällen och i skrivande stund har vi inte sett näst sista avsnittet av Dr Jekyll....huvaligen...vad ska hända ikväll...

fredag 21 november 2008

Slut på byxor!

Kid 1 har inga byxor som passar! Jeansen han hade är helt trasiga. Och han säger ju inget! Nu får vi göra en akutinsats och se vad butikerna på byn har att erbjuda. I morse fick han gå med joggingbyxor till skolan. Ska ju ner med Kid 2 och mocka idag också…Får väl höra med Krögaren om han har någon tid över…Killen måste ju ha byxor – vilka föräldrar – man får skämmas.

Stockholm i mitt hjärta

Gjorde en snabbvisit i storstaden. Tåg onsdag kväll från vår by och hem igen torsdag kväll.
Introduktion och information om certifieringen till Projektledare i Januari - Spännande! Jag var nog den som var mest påläst och kunde luta mig tillbaka och känna mig lugn. Har ju pluggat sen augusti. Känns som karriären är utstakad och ser mycket positivt på min framtid. En tjej skulle försöka börja som projektledare på konsultbasis/frilans. Lät intressant...hmm.
Bodde hos mysiga "hotell Svärmor" på Östermalm. Hon hade stans godaste räkmacka och ett glas rött vin färdigt när jag kom sent på kvällen. Åt gott och sov som en stock (är ju van med viktklubbens diet). Fick kaffe och god frukost med morgontidning serverat också innan jag begav mig ut. Härligt att få känna storstaden vakna och "få råk Fôlk" som vi säger här uppe. Hade en timme över innan tåget gick norrut. Den tillbringade jag med en promenad i strålande solsken längs Norr Mälarstrand. I Stockholm e ja född....Älskar den staden.
Borta bra men hemma bäst - tog 1 mil på löpbandet på kvällen eftersom det var 10 minusgrader ute. Älskar min härliga familj. Kid 2 hade sovit i min säng när jag var borta! Hmp! Men inte Mozart!

onsdag 19 november 2008

Londonburk


Vi har en burk hemma. Det står LONDON på burken.
Vi har börjat spara pengar i burken.
Om 4 år (när en viss kvinna fyller 40..) ska det ligga tillräckligt med pengar i burken för en långweekend till London för hela familjen.
Var och en får välja en aktivitet.
Krögaren vill se sport och gå på Pub. Går ju att slå ihop till en sak..
Kid1 vill nog också dricka öl eftersom han då kommer ha åldern inne.
Kid 2 vill shoppa loss på Oxford street.
Henrietta vill också shoppa loss och äta Brunch med te, scones och bakverk.
Måste man välja?

Naturligtvis blir det insättning på ett konto med hög ränta när burken börjar bli full…

tisdag 18 november 2008

Lunchpaus


Firar med en tekopp efter färdigmaten från Felix i micron.
Firar att jag sitter säkert och får dansa vidare.
Firar att jag får ha kvar mitt arbete efter varslet.
I och för sig har jag varit här i snart 16 år så jag var inte långt ner på listan precis. Och äntligen fick vi nytta av facket. Har inte behövt kontakta dem förut.
Är ledsen för att fem av mina kära kollegor måste sluta.
Tänker ändå att det ibland kan vara nyttigt. De som slutar tvingas ta tag i sin situation och ibland kan det faktiskt bli till något ännu bättre.
Hoppas på att det vänder och blir bättre tider.
Dåliga tider blir som ringar på vattnet – man håller hårdare i plånboken överallt.
Inte läge för att fundera på ny karriär direkt och varför skulle jag det när jag älskar mitt jobb!
Även om jag vet att min VD har kollat min blogg så säger jag ändå att fanns det underlag för det i vår lilla by, och hade jag ett stooor startkapital, då skulle jag öppna en liten klädboutique. Vet inte varför men av någon anledning ligger mode mig varmt om hjärtat. Är det en liten prinsessdröm från förr månntro?
Nej, back to life, back to reality. Back to work. Stämpla in.

måndag 17 november 2008

Bland Lovikavantar och konfirmander

Helgen började med middag hos Mamma & Pappa för mig och Kid2. Underbart god fiskgryta. Så skönt att få komma och sätta sig till bords! Kid 1 på konfirmationsläger några mil norrut och Krögaren på sin bar. Mamma hade satt igång Lovikavantestickningen enligt order från Kid 2. Har beställt ett par i julklapp till mig själv också...Kid 2 badade badkar och myste med tända ljus. Mormor höll sällskap och stickade. Vi tittade på Idol. Grannen har sett en björn vid postlådan i området så vi sprang ut i bilen och gasade fort iväg när vi skulle åka hem.

Ridning/mockning för mig, Kid 2 och kompis Lördag förmiddag. (efter löp-passet och Lördagstidningen...). Vi åt bakpotatis med god fyllning på kvällen. Kid 2 hade bästisen här. Jag och Krögaren tog lördagsbastu istället för fredagsbastu. Kid 2 sov över hos bästisen så jag och Krögaren hade en mysig kväll för oss själva...Härligt, härligt!

Ännu ett löp-pass söndag morgon. Fick ihop precis 5 mil den här veckan. Vågen börjar lätta.
Har faktiskt tappat 4 kg sen vi kom hem från Spanien tack vare viktklubb.se. Heja mig!
Snöade på förmiddagen. Hämtade hem 3 trötta konfirmander. Ungdomarna hade snickrat ihop en egen gudstjänst som vi föräldrar fick av avnjuta innan vi åkte hemåt. Halkigt på vägen!
Hem - lunch (fixade i morse..) - skjutsade Kid 1 på Ju Jutsu - hämtade - skjutsade Kid 2 på ridning. Mitt emellan hann jag och Krögaren ta en skön söndagspromenad och läsa söndagstidningar så det blev en skön helg. Nu återstår bara Dr Jekyll innan helgen är slut - Huvaligen! Kan inte låta bli att följa (1:an söndagar 21:15) även om jag blundar ibland - han spelar ju sina två roller såå bra! Hur ska det sluta?

fredag 14 november 2008

Självutvärdering

I min projektledarutbildning ingår att göra en självutvärdering av sina erfarenheter hittills i projektledning. Har eminente Bolton som samtalspartner. Vi kommer lätt in på andra samtalsämnen men det är intressant att höra vilka han anser mina starka och svaga sidor är.
Blir mäkta imponerad och kan faktiskt säga att vi hade svårare att hitta svaga sidor... Men en stark sida kan faktiskt övergå till att bli svag.
Det handlar förstås om min struktuerade och planerande sida. Den är stark men kan bli till svag om den går till överdrift…och blir perfektionist.
Blev klar med utvärderingen och fick tillsammans med lite feedback följande svar från min handledare: Bravo, du har gjort ett gediget arbete. Självutvärderingen känns ambitiöst genomtänkt och grundlig. När du deltar i infoseminariet kommer du att känna dig trygg. Stockholm – here I come!

torsdag 13 november 2008

Lovikavantar

Kid 2 vill ha Lovikavantar. Hon har väl sett någon cool Brat som har och vill vara lika...
Inte så lätt att få tag på i vår lilla by. Hittade en beskrivning på nätet. Något för Mormor tro...?
http://www.jarbo.se/i2/sites/jarbo/files/filer/beskrivningar_pdf/90385.pdf

onsdag 12 november 2008

Music 2 run 4

Jag säger bara: Def Leppard.
Bästa musiken att springa på löpband till.
Härlig styrka! Hallelujah moment!

måndag 10 november 2008

Höstmys










Jag tänder massor med ljus i badrummet varje gång jag duschar.
Det är höstmysigt. Kid2 tar efter. Vi brukar ha SPA-kväll.
När det är som mörkast och ruggigast lägger jag in en bild från show på Cypern och drömmer mig tillbaka. Och tänker att sommaren alltid kommer tillbaka.










Cat-Blogg:
Matte har skickat in ett bidrag till årets Lussekatt i lokaltidningen:
Matte säger att om man mår bra blir man vacker: Det stämmer väl alldeles förträffligt!
Nu hoppas Matte att vi kommer med så vi kan börja rösta!
Jag blev nyduschad i helgen. De e inge roligt och jag blir så liten utan min vackra päls. Min stolthet försvinner och jag springer och gömmer mig. Men de förstår inte...Vet direkt vad som är på gång när jag ser katt-schampot..
Mjau!
Riviga hälsningar //Mozart

















Veckan som gått:
Antal sprungna mil: 4 (bättre att gå i snigelfart rakt fram än att springa ett maraton i cirklar...)
Antal mockningar: 1 (bara)

På Söndagen firade vi Far med en Dahlin-tröja. Krögare får man uppvakta med kaffe på säng framåt lunchtid. Grattade också min egen far. Vi blev bjudna på fika och var i kyrkan.
Kid2 sjöng solo och hennes föräldrar tycker att hon har den ljuvaste stämma av dem alla.
Blev förlåten mina synder. Vi fick nöja oss att doppa brödet i vinet den här gången. Man kan inte få allt.

Jag och Kid2 stod 2 timmar i montern på Företagsmässan i helgen. Det var mysigt.
Vi köpte garn av Vivi så nu är det en randig halsduk på gång. Får stick-ryck ibland även fast jag bara kan sticka aviga och räta maskor… Vill ha något att göra med händerna. Ett förträffligt knep att gå ned i vikt – prova äta cashewnötter och sticka samtidigt. Lär bli en lååång halsduk…

Lagar en massa goda viktklubbsrecept till min familj på helgerna. Krögaren är väl inte så där mäkta imponerad av den gräddfattiga kosten, men han klagar aldrig så jag fortsätter. Kidsen hoppar över de flesta grönsakerna.

Blev det 4 rätt på travet? Ja, ja, man kan inte få allt...Men jag tycker att Tipparen är duktig. Han har koll.

fredag 7 november 2008

Namnbyte

Den högpresterande Henrietta med alltför höga krav står inte ut med namnet Träningsblogg. Dagbok är ett mer realistiskt namn i rådande situation med varsel, studier och många saker som hänger över mig.
Därför har idag införts ett namnbyte och mitt samvete är genast bättre.
(Även om jag springer nästan varje dag i alla fall…såklart…högpresterande som jag är…).
Ingen är perfekt och det är inte förbjudet att byta namn igen….senare….
Idag är jag bara glad att jag är frisk och att jag mår bra och att jag lever.
Tacksam.
Det är snart fredag...

lördag 1 november 2008

Fest hos grannen

Unnade mig en ledig fredag. Härligt!
Bakade kokosrutor till ridklubben och sorterade en 20kg-kartong med Jultidnigar som Kid 2 har sålt. Sprang 45 min på löpband 12 km/h.
Tog en promenad med Kid 1 till Krögaren och hämtade kvällstidningar som Kungen har köpt.
Fredagsmys med bastu och kycklinggryta innan Krögaren gick på sitt nattskift.
Grannen hade fest och det var ett himla liv. Hur många ungdomar får det plats i en villa? Verkade som en hel skola. Ja, ja, låt inte mig störa - låt dom ha kul. Vet ju hur det var...
Kid 2 hade haft övernattning på Stallet och var trött men var ändå på fest hos Emma på kvällen.
Hittade sin fina gråa mössa hos Emma som har varit försvunnen! Lycka!
Tittade på Idol - Ja, Kid 2 - jag förstår att du charmas av Johan P och vill gifta dig med honom...

fredag 31 oktober 2008

Min nya partner

Jag har en ny partner...

tisdag 28 oktober 2008

Snön faller å vi med den...


Tittar ut genom fönstret. Första snön singlar ner...
Och första snögubben tittar fram!

fredag 24 oktober 2008

Stockholm Marathon får klara sig utan mig

Innan jag anmäler mig till Stockholm Marathon 2009 gör jag en titt i kalendern.
Leendet stelnar. Stockholm Marathon samma helg som Kid 1 ska konfirmera sig.
Vad är väl en bal på Slottet…Nu måste jag snabbt hitta ett nytt mål. Får bli Tjejmilen 2009 som jag redan är anmäld till.
Först ska jag gå ner 1 kg – upp till 10 gånger – sen ska jag leta aktuella tävlingar efter nyår…

Har kommit igenom en stor del av min projektledarkurs.
Hade telefonmöte med min kursledare idag. Nu kommer ett stort arbete med att sammanställa egna erfarenheter, göra en självutvärdering samt förbereda mig på certifieringsprovet. 20 november blir det informationsdag i Stockholm. Hoppas svärmor har bokat in mig som övernattare den 19:e? När jag sen skriver provet i Januari är jag väl värd ett hotell – med tanke på att vi varslade 20 personer igår så får vi väl se…Bilindustrin är i gungning.

Veckans träning:
Måndag VILA
Tisdag 10 km distans, medelhårt
Onsdag Löpband 9 km. 12 km/h
Torsdag 8 km snabbdistans
Fredag VILA
Lördag Ska hitta på något roligt löp-pass. Kidsen är hos farfar..
Söndag Blir not ett roligt löp-pass till…

söndag 19 oktober 2008

Jakttider

Det är inte bara i älgskogen jakten pågår. Tar ett steg ut på dörrmattan för att hämta morgontidningen. Känner en knöl under foten. Utan att titta ner förstår jag att jag har trampat på Mozarts byte från nattens jakt. Tittar ner. En råtta utan huvud! Finns bättre sätt att starta en helg på. Råttan åker snabbt iväg. Ser att dörrmattan är i behov av att bytas ut innan den faller i småbitar. Helgens inköp blir en ny fin dörrmatta som det står Välkommen på. Intet ont som för något gott med sig.

Städar hela huset på förmiddagen.

Tar en skön höstpromenad med Krögaren och Kid 1.

Kid 2 stalljour med bästisen hela dagen.
Vi köper pizza och sallad till middag. Tjejerna åker till stallet för sista skiftet och jag ser skenet från deras pannlampor när de kommer cyklande tillbaka sent på kvällen.

Blev inte mycket till träning i helgen. Nu när allt är som vanlig igen efter semestern lovar jag mig själv att träna flitigt fram till jul för att tappa några kilon. Sen blir det kvalitetsträning efter nyår.
Nästa inköp blir ett löpband. Återkommer om det snart...

tisdag 14 oktober 2008

Vardag igen

Lördag: 10 km medeldistans
Söndag: 10 km terräng medel
Måndag: VILA (promenad 1 timme)

Med tanke på extrakilona från semestern har jag riktigt flyt i steget ändå.

Ju Jutsu för Kid 1 har äntligen börjat igen. Nu är han stor och får träna med de stora grabbarna 2 ggr i veckan. Bra kondition, koordination och träning i självförsvar. Är lite sugen att börja själv...

Kid 1 lagade och serverade falukorv och stuvade makaroner till familjen! Disken då? -Den kan du få ta...

Vi hade en skadad katt i Söndags som bara låg och inte ville äta. Veterinären kunde, efter att ha rakat bort lite hår, konstatera att det nog rörde sig om ett ormbett. Efter en pencillinspruta är han som en ny katt igen! Även om lite försiktig ute - vågar inte gå för långt från huset.

onsdag 8 oktober 2008

Hårda träningspass

Sista dagen på beachen för ett tag framöver blev...
Uppvärmning=Crabsalad y una cupa vino blanco...
Långpass=En Sangria på beachen.
Nerjoggning=Ett glas vitt vin på balkongen
Stretching=Promenad till restaurangen
Nedvarvning=En Irish Coffee på Alfredos
Tur att det bara är semester en gång...

I dag har vi åstadkommit följande vitsar:
Älg badade. Blev ren.
Tom drack öl. Blev full.
Lars trasslade in sig. Blev Knut.

Nu längtar vi efter Mozarts varma kurrningar.

lördag 4 oktober 2008

Tjuvtitt i verkligheten

Jag älskar dofterna här! Jag är så avslappnad, lugn och ner i varv. Går som en drottning och köper färskt bröd varje morgon. Krögaren gnolar på visor hela dagarna och allt är bara sååå bra.
Vi tar dagen som den kommer och vi gör så lite som möjligt. (fast det blev en mil på löpbandet igår också...50 min...).
Sitter här Lördag morgon och insuper den underbara morgonluften från balkongen. Idag ska jag och Kid2 åka på El Rancho så hon får rida en timme.
Igår kväll, när vi satt på Abbeys och tog en Irish coffee efter middagen fick Krögaren flera samtal på mobilen från festsugna människor där hemma som ville till hans bar och undrade in det var öppet. Då insåg jag att det finns en verklighet också. Oh shit, jag vill inte alls åka hem. Jag vill vara kvar en månad till.

fredag 3 oktober 2008

Hyllning till Lisra boyz

This is a celebration to the Lisra family. We have had the traditional dinner with Acke on the Wok Buffé house at Eroski with lots of food, beer and red wine and we wish that You all could have been here. We had a wonderful evening and enjoyed the good company. Karin was also with us. Before the dinner we where invitied to Casa Lisra for a glass of wine to the Ladys and a whiskey to the Boyz. (Soda and candy for the Kidz of course).
Johan can be safe, we followed the old man back to Acke road and he put all the keys into the right holes so we could se that he got home safe and in good condition before we walked home to Casa Melin. We are just sad that the son of Acke didn´t join us this year. We wish You and Your sun a joyful vacation here next week instead - Let´s plan better 2009 so we can be together then. We also missed the Melin-Mother this year. But we can´t get everything everytime. We could get spoiled. We are playing "Ensamma Sussi" on the computer - Guess You have heard it Johan? Muy Bien! Hasta pronto! Or sôm I säg hör dag i Törrevieja: - Una cupa vino blanco, por favor!

onsdag 1 oktober 2008

Spanien är ett land där man dansar Tango...

Efter några dagars "Sverigeväder" (dock 20 grader) har den spanska solen äntligen återkommit och allt är som det ska vara. För åttonde året i rad tillbringar vi vår semester i Torrevieja. (Höstsemester är priset man får betala för att vara gift med en Krögare, men kan det vara bättre? )
Tack mor och far för att vi får låna Er fina lägenhet - Vi har i alla fall bidragit med en diskborste och ett "groggbord" den här gången.
Vi gör så lite som möjligt. Äter och dricker och tänker inte på vågen - det springer vi av oss på älgjakten! (Krögaren har faktiskt köpt 10-kort på "Gymetmedutsiktövermedelhavet" så helt ute e vi inte...)
Årets uttryck (förra året: "han har ingen mun") är "Per-Erik". Vi har fullt sjå att hålla Kid 1 från kinesgroggarna och Kid 2 läser en spännande bok som handlar om Angelica. Mellan läxorna förstås! Hon har fått Hello Kitty byxor på marknaden så hon är nöjd en vecka framöver.

De sedvanliga vykorten till Bengan & Co är skrivna och nu sitter vi och njuter på balkongen innan middagen. Jodå, Elvis har varit här också. Krögaren bjuder på restaurang varje dag - vad mer kan en kvinna begära...?

Nu gick Karin och Lillemor på Flamencohuset.

Syrsorna spelar...livet är enkelt...

Hasta Lugeo!

måndag 22 september 2008

Fixarhelg

Fredag: Lovat Kid 2 att åka till hästarna så jag springer som en skållad råtta på jobbet för att kunna sluta tidigare. De två gamlingarna på gården har fått åka till Trapalanda. Två mindre att mocka till. Fredagsmys. Trött. Det är Marknad på byn och Krögaren har fullt upp hela helgen.

Lördag: Äntligen sol! Och lite värme! Backträning uppe i berget 8x100 m + 10 km jogg. Känns bra. Jag är stark! Jag och Kid 1 lämnade bröd på Marknaden till skolreseförsäljningen. Sen en tur till närmaste stad och fixade en grej till senare happening. Kid 2 med kusin var på Marknad och gjorde slut på pengar. Kid 1 köpte en snygg jacka senare på Marknaden.
Jag krattade lite, klippte gräset, tog in utemöbler och fixade en massa saker som ska göras innan semestern. Köpte pizza till kidsen på kvällen. Kusin sov över. De var uppe sent...

Söndag: Första frostnatten. Långpass kl 09-11 ca 20 km. Härligt höstväder. Städade lite och fortsatte greja med pass, resebevis och började packa så smått...Lyssnade på Kid 2 när hon sjöng i kyrkan.

Hämtade dator och lite annan info hos M&P.

Totalt antal sprungna km denna vecka: 64.

Om jag skriver det på min blogg får det bra effekt: Jag tänker gå ner 10 kg och jag börjar NU!!
Har gjort några försök tidigare i år som liksom har kommit av sig men nu är det slut på sötebrödsdagarna. Kniven på strupen. Syftet är att bli lättare i springsteget!
Och må bra förstås! Jag ser det som en Julklapp till mig själv! Wish me good luck.

torsdag 18 september 2008

Blivande konfirmand i huset

Måndag morgon: Snabbdistans 7 km. Helkroppsmassage på kvällen - Härligt!
Tisdag: Terräng elljusspår 14 km. Helt slut. Svårt att andas. Kass i magen när jag kom hem. Frös som en tok. Sjuk eller slutkörd eller ovan vid kylan (typ 4-5 grader ute..)? Kröp ner under en filt och drack te.
Onsdag: Vilodag för säkerhets skull men fullt frisk. Konfirmationsupptakt med Kid 1.
Fullt upp inför semestern nästa vecka. Blev klar med den första grundläggande kursen i Projektledning och fick ett fint diplom! Heja mig! Nu går jag vidare med förberedelse inför certifiering och får med mig en bok om projektpsykologi från min kursledare att ha som semesterlektyr i solstolen...

måndag 15 september 2008

Bra träningsvecka

Fredag = Vilodoag (om man räknar mocka-bära vatten-packa hö till 7 hästar som vila..?). Skön fredagkväll.
Lördag förmiddag: 10 km distans. Födelsedagsfest på kvällen hos mamma och pappa. Vilda diskussioner som vanligt hos Don Corleones maffia.
Söndag förmiddag: Långpass 17-18 km i härligt höstväder. Grundlig stretch. Kid 2 på Mamma Mia (igen!!).

fredag 12 september 2008

Naturlig intervall


10 km löpning elljusspår terräng. Härligt!
"Naturlig intervall" som min far säger.
Intervall i naturen.

Kid 2 klippte fick kort lugg och den blev svart - i några dagar! Snyggt!

onsdag 10 september 2008

Long distance runner


Tvåtimmarslångpass direkt efter jobbet. Kid 1 har laddat ner 11 nya låtar och när benen börjar kännas tunga efter en timme är det härligt med musik i öronen. Var irriterad och helt ur form när jag började men när jag kom hem var jag lycklig igen. Sprang nere vid älven och upp i skogen vid elljusspåret i en härligt frisk höstskog. Inser att jag har det bra med naturen så nära.
Senare tog vi en tur med nya bilen.

tisdag 9 september 2008

Just another manic monday

7 km snabbdistans måndag morgon innan jobbet. Känns lätt!
4 km jogging efter jobbet i regnet.

måndag 8 september 2008

Ett år närmare 40...

Firade min 36-årsdag med att ta en promenad upp på berget med Kid 1.
Stel i benen sen gårdagen.
Studerade resten av dagen.

söndag 7 september 2008

Tävling

Började Lördag med att byta linser vilket medförde ett migränanfall. Tog tabletter direkt men även om det blev bättre snabbt så kände jag av det resten av dagen. Sprang Kyrkspringet 8 km. Tänkte på att hitta flyt och hållning. Nu kändes det bättre i kroppen än på Tjejmilen. Första 6 km på asfalt kyrkrundan och sen sista 2 km på elljusspåret. De sista km var lite sega på annat underlag. Sprang i mål på 35:06 som blev en 4:e plats. 3:e tjejen sprang förbi mig när det var 2 km kvar och jag hann nästan ikapp henne - 4 sekunder ifrån ett pris...Får träna på spurten till nästa gång...Som alltid blir man endorfinhög hela dagen efter en tävling och jag skuttade fram. Synd att jag inte tävlade mer i sommar. Nästa sommar ska jag vara i bättre form.
GRATTIS till Spader Madame som sprang också. Jag beundrar dig att du har kommit igång. Keep on running!

fredag 5 september 2008

Det är mörkt nu kl 5 på morgonen

Snabb distans kl 5 på morgonen.
Vad gör man inte för sin dotter när man har lovat att mocka stallet efter jobbet.
Antal km: 7
Tid: ca 35 min (glömde klockan - hade väl inte vaknat riktigt)
Bra inför lördagens tävling.

torsdag 4 september 2008

Afrikanska rytmer

Vi har hälsovecka på orten och jag provade på AFRIKANSK DANS för första gången!
Tänk att ha SÅ ROLIGT samtidigt som du motionerar!!
Va - har det redan gått en timme?! Svetten rann och jag kom på mig själv med ett leende på läpparna när jag promenerade hem. Det smakade väldigt mycket mer så det är definitivt inte sista gången.
En helgkurs sammanfaller med det datum jag åker till Spanien. Får hoppa med nästa tillfälle istället.

onsdag 3 september 2008

Tung i benen

Lätt distans 10 km i härligt ljummet höstväder.
Benen är stela och kroppen är tung.
Försöker strama upp hållningen och springa stolt.
Stretching är ett måste nu.

måndag 1 september 2008

Men nästa år....

Tid Tjejmilen 2008: 48.24. En stor besvikelse för en som brukar springa fortare. Märkte att det var betydligt fler tjejer runt mig i banan i år och att många sprang förbi mig. Får skylla på en
förkylning i kroppen eftersom jag kände av halsen och frös som en tok på lördagkvällen. Eller så är det åldern som tar ut sin rätt...? Nej, bara att bryta ihop och komma igen!
Mitt MÅL är 40 minuter och jag har idag tagit beslutet att jag ska göra allt jag kan för att nå det målet 2009. Henriettas Träningsblogg börjar med en VILODAG för att kroppen ska återhämta sig och bli 100% frisk. Ska hjälpa Kid 2 i Stallets Café hela kvällen så det passar bra. Får bli lite skön stretch till kvällen.
ETT STORT TACK till min svärmor och sponsor som år ut och år in står ut med att jag springer Tjejmilen. Kan inte bli bättre när hon bor bredvid Gärdet. Mitt humör är inte det bästa på tävlingsdagen men hon håller i och hejar med friskt humör.
Mamma och Pappa ska också ha ett stort tack. De är mina chaufförer den här helgen och det har verkligen blivit en riktigt trevlig tradition. Men Pappa - nästa år....då luktar det PR.

fredag 22 augusti 2008

Hemmets härskare

Henrietta har namnsdag idag. Henrietta betyder hemmets härskare...
Har kommit igång med läsningen. Så intressant och roligt att jag aldrig vill sluta.

Så har då kidsen gjort sin första skolvecka. Ordningen återställd. Äntligen normala mat- och sovtider igen. Passar mig som kontrollfreak.

Fick helkroppsmassage igår och lärde mig om zonterapi. Då krämporna inte blir färre med åren kan det vara bra att känna till lite om självbot.

Kör intervallpass inför Tjejmilen nästa helg. Går väl sisådär. Lägger fokus på den mentala biten istället. Ska låtsas att målet är vid TV-huset så får publiken bära mig in i mål.
Har allvarliga funderingar på att byta namn till Henriettas Träningsblogg istället. Återkommer med den saken...Har i alla fall bestämt mig för att anmäla mig till Stockholm Marathon 2009! Jag gör det på måndag...!

Hemmets härskare ska den här helgen titta på OS, mocka, städa, klippa gräset och tvätta bilen. That´s me - take it or leave it!

söndag 10 augusti 2008

Back to life


Dags att börja jobba imorgon igen efter en skön semester.
Öppnar hårt med en tuff vecka innehållande bl a Audit från Nissan Frankrike och tre nya kontraktsgenomgångar/offerter.

Jag och Kidsen sov över i Kappsjöselen fredag natt. Vi fiskade med Pappa och håvade in en bamsegädda och en mindre som var perfekt till Mozart! Den lilla lyckades jag faktiskt fånga själv. Alltid lika spännande att ro drag med Pappa.

Sprang ett snabb-pass (uppladdning inför Tjejmilen..) och avslutade med ett nakenbad i sjön. Kallt men uppfriskande!

Kid 1 grundligt förkyld och spydde 2 ggr på söndag morgon.

Hann precis klippa gräset och fixa trädgårdens alla blommor (och ogräs...) innan det började regna.

Då jag nu ska börja läsa till certifierad Projektledare så kommer jag inte hinna blogga och lägger därför ned tills vidare. Har bloggat sedan Januari och det har varit bra för själen att skriva om sitt liv. Vem vet, framledes finns kanske tid för inlägg igen. Kram - Vi ses!

onsdag 6 augusti 2008

Borta bra men hemma bäst















Tusen Tack Svärmor för den underbara semestern! Den lever vi länge på!
Kanske återkommer vi till Rum 572...?

Kidsen och Henrietta tycker att Farmor är den snyggaste Farmor man kan tänka sig!
























Henrietta är hemma igen i Krögarens trygga goa famn!
Firade 8-årig bröllopsdag med Krögaren genom att dela på en flaska champagne.
8 stora underbara rosor förgyller vasen på bordet.